3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Czekoladowe brownie


Wydrukuj:
4

Składniki

Czekoladowe brownie

  • 300 g gorzka czekolada, min 70%
  • 225 g masło
  • 3 jajka
  • 100 g cukier, trzcinowy lub muscavado
  • sól, szczypta
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. nagrzej piekarnik do 160st
    formę 20x30 wyłóż papierem
  2. rozdrobnij jedną czekoladę 6s/obr.10, przesyp do miseczki, odstaw do lodówki
  3. do naczynia dodaj 2 pozostałe czekolady (połamane), masło, rozpuść 6 min/70st/obr2, przelej do innego naczynia lub skorzystaj z drugiego
  4. do czystego naczynia dodaj, jajka, cukier ubij 2min/obr.6
  5. przez 1 min/ obr.2 dodaj masę czekoladową oraz sól do ubitych jaj i wymieszaj na jednolitą masę, przełóż do przygotowanej formy, posyp równomiernie przygotowaną wcześniej czekoladą z lodówki,
  6. wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 min, po upieczeniu wyjmij z pieca i ostudź
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

do brownie możesz przygotować karmelowy krem mascarpone, sorbet owocowy lub inny dodatek

karmelowy krem mascarpone:
50g cukru muscavado
2 żółtka
250g mascarpone
1/2 laski wanilii

żółtka, cukier i ziarna wanili uceiramy, następnie dodajemy po jednej łyżce serka i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy