3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CZEKOLADOWA TARTA Z MALINAMI


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

MASA CZEKOLADOWA

  • 1 skórka otarta z pomarańczy
  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 200 g masła
  • 250 g cukru
  • 6 jaj

BITA ŚMITANA Z MALNAMI

  • 330 g ŚMIETANY30 PROCENTOWEJ, SCHŁODZONEJ
  • 250 g malin świeżych lub mrożonych

CIASTO

  • opakowania Ciasta francuskiego
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    MASA CZEKOLADOWA
  1. Do Closed lidwłożyć oddzielone białka jaj i ubić  z motylkiem obr3 na sztywną pianęi wyłożyc do miseczki.Do naczynia włożyć  zółtka  i ubić  z pozostałą porcją cukru z motylkiem na obr3 ..DoClosed lidwłożyć połamaną czekoladę i rozdrobnić obr 7 czs 5 sek  włozyć miękkie masło  rozpuścić w tem p 60 stopni czas5 min.dodać masę żółtkowa otarta skórkę z pomarańczy,a następnie pianę z białek i lekko wymieszać obrGentle stir setting z kopystką .

    Ciastem  wyłozyć blaszke do tarty, na ciasto wylać mus czekoladowy.wstawic do nagrzanego piekarnika i piec 25 min.

    ubić śmietanę na szyywno wyłożyć na przestudzoną tartę  ,ułożyć maliny i smacznego

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pycha

    Zgłoszony przez kamila920 na października 31, 2016 at 22:09.

    Pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję na pewno spróbuje

    Zgłoszony przez malenia123 na sierpnia 21, 2014 at 19:01.

    Dziękuję na pewno spróbuje  ja zrobic.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Srednica  26 cm pozdrawim

    Zgłoszony przez MałgorzataKurowska na sierpnia 21, 2014 at 14:26.

    Srednica  26 cm pozdrawim tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A rozmiar blachy? Jaki został

    Zgłoszony przez malenia123 na sierpnia 20, 2014 at 19:59.

    A rozmiar blachy? Jaki został wzięty pod uwagę w tym przepisie?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda pysznie Małgosiu

    Zgłoszony przez magi1 na lipca 16, 2013 at 20:49.

    Wygląda pysznie Małgosiu dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.D pozdrawiam tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzieki Malgosiu za

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 16, 2013 at 13:56.

    Dzieki Malgosiu za blyskawiczna odpowiedz Big Smile  Przygotuje w najblizsze dni, dam znac jak wyszlo Big Smile Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Śmiało bez  obaw nie  rozleci

    Zgłoszony przez MałgorzataKurowska na lipca 16, 2013 at 12:30.

    Śmiało bez  obaw nie  rozleci się tmrc_emoticons.) jedyna  rada to to  by nie  używać formy  ze  szkła  /nie wiem jak  sprawdza się silikon  bo nie piekłam w  tego typu formie/nalepiej klasyczna metalowa  chodzi o to by  dobrze podpiekł się  spód bo wylewam  mus czekoladowy na  surowe ciasto. myśle  ,ze w przypadku użycia do pieczenia formy  szklanej  najpierw  lekko podpiec ciastoi na podpieczone  włożyć czekoladową masę  pozdrawiam i smacznego tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zapowiada sie smacznie, do

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 16, 2013 at 12:09.

    Zapowiada sie smacznie, do wypròbowania tmrc_emoticons.)  Latem robie czesto tarta z owocami, bo swieza, ale z ciastem francuskim... ? Musze zobaczyc, zazwyczaj robie "pasta frolla", kruche ciasto, lekko "piaskowe", specjalne na tarte owocowa na zimno. Nie rozleci sie na ciescie francuskim ? Jest takie delikatne, cieniutkie... ? Pozdrawiam Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze