3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

cinnamons


Wydrukuj:
4

Składniki

15 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 650 g maki tortowej lub wroclawskiej typ 500
  • 1 płaskiej łyżeczki soli
  • 10 g suchych drożdży, lub 35 g świeżych
  • 65 g masła
  • 240 g mleko

wypełnienie

  • 250 g cukru trzcinowego
  • 65 g masła
  • 2 czubate łyżki cynamonu mielonego

polewa

  • 65 g cukru
  • 55 g masła
  • 125 g serka typu Philadelphia, może być inny cream cheese
  • 1 centymetra laski wanilii, lub 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 szczypty soli
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 1h 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. odważyć mleko i masło w TM. Podgrzać do 50 st C/ 3 min/ obr.1

     

    2. dodać pozostałe składniki CIASTA 15s/Obr. 7.

     

    3. Następnie 2 min/interwał

     

    4.odstawić na 1 h w ciepłe, spokojne miejsce, aż podwoi swoją objętość

     

    5. rozwałkować na 35x50, najlepiej na macie silikonowej.

     

    wypelnienie:

     

    1. odważyć składniki w TM 10 s/ Obr.4

     

    2. rozsmarować na prostokącie ciasta

     

    3. zrolować ciasto, smarowaniem do środka, przeciąć na 12 kawałków, super to się udaje szpatułką TM.4. (mnie zwykle wychodzi ok 15, zalezy jakie wysokie bedziemy chcieli)

     

    4. położyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce 23x33, przykryć i odstawić na 30 min

     

    5. nagrzać piekarnik do 200 st C

     

    6. piec 15 min aż zrobią się złote

     

    polewa:

     

    1. zmielić cukier z wanilią 20 s/ Obr 9

     

    2. dodać resztę składników 37 st C/ 2 min./Obr.2

     

    3. polać jeszcze ciepłe cinnamonsy.

     

    SMACZNEGO

     

    4. jeżeli coś wam zostanie na później tmrc_emoticons.;-) to przed podaniem można je podgrzać w mikrofali, odzyskują wtedy świeżość

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepyszne. Faktycznie na następny dzień...

    Zgłoszony przez Patrycja_Z na stycznia 26, 2021 at 18:33.

    Przepyszne. Faktycznie na następny dzień podgrzane smakują wyśmienicie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha!!!

    Zgłoszony przez godann na grudnia 19, 2020 at 17:11.

    Pycha!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne! Ograniczyłam cukier do 150g tak jak...

    Zgłoszony przez oska1990 na maja 6, 2020 at 16:21.

    Przepyszne! Ograniczyłam cukier do 150g tak jak radzili poprzednicy ale niepotrzebnie! Mąż zły, bo jakbym trzymała się oryginału to wyszłyby idealne z plusem. A tak to wyszły idealne z minusikiem. Wg niego powinny być bardziej słodkie. Jednak ta słodycz robi swoje - o to tu chodzi! Także trzymajcie się oryginalnego przepisu i probujcie, bo warto! Wyszły mokrutkie, słodkie i cynamonowe. Nawet przeciwnicy cynamonu się zajadali tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wszystko wyszło, przepyszne. Ograniczyłam cukier...

    Zgłoszony przez Tati11 na grudnia 17, 2019 at 15:26.

    Wszystko wyszło, przepyszne. Ograniczyłam cukier do 150 g w nadzieniu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Odnośnie ilości cukru w przepisie...jest spora,...

    Zgłoszony przez olika79 na stycznia 30, 2019 at 16:17.

    Odnośnie ilości cukru w przepisie...jest spora, przyznaje, ponieważ miały być jak najbardziej zblizone do pierwowzoru, jakim sa CINNABON, a te sa mega slodkie. Nie przeszkadza to oczywiście temu, aby każdy dodał taką ilość jaka mu osobiście odpowiada tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja! Przepyszne!...

    Zgłoszony przez GabaST na października 21, 2018 at 21:30.

    Rewelacja! Przepyszne!
    Ja też po przeczytaniu komentarzy zmniejszyłam ilość cukru do 150g. Jeszcze z pewnością nie raz cynamonki zagoszczą u mnie w domu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Meeeeega przepis ...

    Zgłoszony przez nowa50 na grudnia 31, 2017 at 16:33.

    Meeeeega przepis
    Baaaardzo Ci dziekuje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne, pachną cudownie. Robiłam bez polewy,a i...

    Zgłoszony przez kamisss72 na października 9, 2017 at 13:57.

    Pyszne, pachną cudownie. Robiłam bez polewy,a i tak wszyscy byli zachwyceni!
    Ale faktycznie, zmniejszyłam ilość cukru, bo w przepisie jest go zdecydowanie za dużo! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre Nawet na drugi dzie

    Zgłoszony przez Bożenka82 na czerwca 7, 2017 at 14:17.

    Bardzo dobre. Nawet na drugi dzień 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jakie pyyyszne!!! Mega bułeczki. Również...

    Zgłoszony przez Duśka0680 na kwietnia 6, 2017 at 10:35.

    Jakie pyyyszne!!! Mega bułeczki. Również zmniejszyłam ilość cukru do 150 g. W pracy się zajadali. Następne będą z makiem tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne!!!!!!!! Polecam w 100% tylko...

    Zgłoszony przez Anetkic na lutego 18, 2017 at 21:08.

    Przepyszne!!!!!!!! Polecam w 100% tylko rzeczywiście dać mniej tego cukru trzcinowego, ja dałam 150g i były cudowne 😀

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne!!!Rewelacyjny przepis...ale...

    Zgłoszony przez madzia_ch2 na stycznia 16, 2017 at 11:31.

    Przepyszne!!!Rewelacyjny przepis...ale zdecydowanie mniej cukru tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo smaczne ale następnym razem dam mniej...

    Zgłoszony przez Niunia82 na listopada 24, 2016 at 18:02.

    bardzo smaczne ale następnym razem dam mniej cukru Wink

    polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszności!

    Zgłoszony przez Natkusia na listopada 22, 2016 at 12:07.

    Pyszności! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetne ciasto. robiłam bez polewy

    Zgłoszony przez missolaaa na listopada 16, 2016 at 22:34.

    Świetne ciasto. robiłam bez polewy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo Dobre

    Zgłoszony przez paulosol na listopada 9, 2016 at 20:46.

    Bardzo Dobre

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • DODAŁAM 100 G CUKRU DO WYPEŁNIENIA MNIEJ, POZA...

    Zgłoszony przez JJUUSSTTAA na listopada 3, 2016 at 17:41.

    DODAŁAM 100 G CUKRU DO WYPEŁNIENIA MNIEJ, POZA TYM ZROBIŁAM JAK W PRZEPISIE I SĄ PRZEPYSZNE !!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne !

    Zgłoszony przez zanetya na listopada 1, 2016 at 10:45.

    Przepyszne !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Są przepyszne, też zmniejszyłam ilość cukru

    Zgłoszony przez Karolllina na października 31, 2016 at 11:04.

    Są przepyszne, też zmniejszyłam ilość cukru Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przekąska

    Zgłoszony przez agniesia528 na października 25, 2016 at 20:20.

    Super przekąskaSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super

    Zgłoszony przez katkol na października 16, 2016 at 18:43.

    super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto bardzo dobre ale

    Zgłoszony przez Silence72 na października 11, 2016 at 08:46.

    Ciasto bardzo dobre ale polecam dać o wiele mnie cukrutmrc_emoticons.) Zamiast serka typu Philadelphia dałam serek Mascarpone.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Baaaaardzo dobre  

    Zgłoszony przez tobjaszek na października 10, 2016 at 12:42.

    Baaaaardzo dobre tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha;)Juz nigdy ich nie

    Zgłoszony przez madzik0908 na października 8, 2016 at 09:12.

    Pychatmrc_emoticons.;)Juz nigdy ich nie kupie bo teraz mam je w domu i sa zajebiste mniammmmm

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne, jedyne z czego

    Zgłoszony przez edithg na października 6, 2016 at 08:48.

    Przepyszne, jedyne z czego zrozygnowałam to dodatkowa polewa, bo bułeczki i bez niej są już bardzo slodkie. Ale tak same w sobie wspaniałe, pulchne, rozpływające się w ustach. Na drugi dzień po podgrzaniu równie wspaniałe. Dziękuję za przepis! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja do masy dałam 2 serki

    Zgłoszony przez Żelka76 na września 26, 2016 at 20:14.

    Ja do masy dałam 2 serki "łaciaty" oraz prawie całą czekoladę gorzką. Masę cynamonową wykorzystałam 3/4. Przepyszne..... Polecam!

    Monika

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super

    Zgłoszony przez Dorota1000 na września 26, 2016 at 14:39.

    Super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze