Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- kawałek czekolady gorzkiej
- 3 szklanki wody
- 250g masła
- 100g cukru pudru
- 0,75l mleka 3,2%
- 2 budynie waniliowe
- 3 galaretki truskawkowe
- 500g świeżych truskawek
Przygotowanie
. upiec biszkopt , polecam sprawdzony przepis //www.przepisownia.pl/przepisy/m%C3%B3j-idealny-biszkopt-o/453111
2. do naczynia miksującego wlać mleko, dodać budyń , gotować 6 minut/100 st/obr 2, przełożyć do innego naczynia i wystudzić.
Do naczynia miksujacego włożyć masło i cukier puder, wymieszać 1 minuta/obr 3
Założyć motylek
Dodając porcjami masę budyniową wyrobić 2 minuty /obr 2
3/4 części powstałego kremu wyłożyć na biszkopt
3. Rozpuszczamy galaretki w 3 szklankach wody i odstawiamy aby stężały
4 Do naczynia miksującego wkładamy umyte truskawki i miksujemy 10s/ obr 6-7, następnie wlewamy galaretkę i mieszamy 4s
/ poz 3
5 Tężejącą masę truskawkową przekładamy na budyń i wkładamy do lodówki . Po godzinie możemy wyłożyć na ciasto pozostałą część masy budyniowej i posypać startą czekoladą
SMACZNEGO
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCiasto przepyszne, nie za słodkie, w sam raz....
Ciasto przepyszne, nie za słodkie, w sam raz.
Biszkopt upiekłam wg podanego przepisu.
Następnym razem dam ciut mniej masła- teraz krem budyniowy ma kremowy smak.
Do galaretki dałam dodatkowo pokrojone w większe plasterki truskawki.
Na wierzch krem budyniowy+ płatki migdałów+ starta czekolada.
Rodzinka zajadała się 😁
Dziękuję za przepis.
Polecam
kocia_mtelodia: miałam ten sam problem. Może...
kocia_mtelodia: miałam ten sam problem. Może znaczenie ma fakt jakiego budyniu użyła autorka (na 0,5l czy na 0,75l)
W każdym razie ja następnym razem dodam trochę żelatyny.
Ciacho ju w lodwce pysznie pachnie i wyglda jutro...
Ciacho już w lodówce ...pysznie pachnie i wygląda jutro powiem Wam jak smakowało
Myślę, że lejąca masa
Myślę, że lejąca masa budyniowa może być efektem zbyt któtkiego czasu gotowania budyniu. Ja wydłużyłam go o 3 min, budyń był bardziej gęsty i bez problemu masa wyszła. Ciasto przepyszne, większość osób myślało, że to sernik
[[wysiwyg_imageupload:2665:]]
Ciasto rewelacja, cała
Ciasto rewelacja, cała rodzina się zajadała....Super przepis
Ciasto zrobiłam wczoraj na
Ciasto zrobiłam wczoraj na wieczorną imprezę. Nie zcięła mi sie masa budyniowa. Czy ktoś miał podobną sytuację? W przepisnie nie ma informacji, że ciasto powinno się "przegryżć" np. przez noc. Godzina czy dwie to zdecydowanie za mało. W smaku pyszne - niestety rozlało się po talerzyku. Następnym razem zrobię z 500g mleka. Polecam tez dodać 50g cukru pudru i 50g cukru waniliowego z TM. Masa budyniowa ma cudny smak
w blaszce o średnicy 28 cm
w blaszce o średnicy 28 cm
Podaj proszę na jaką blachę
Podaj proszę na jaką blachę przeznaczone są proporcje? Zwykła prostokątna czy okrągła tortownica średnica 24-26cm? pozdrawiam
Elluchna dziękuję za
Elluchna dziękuję za komentarz pozdrawiam
Jedno z lepszych ciast, jakie
Jedno z lepszych ciast, jakie jadłam
I raczej najlepsze z tych, które zrobiłam.... i w pełni się udało!
cięszę sie że ciasto
cięszę sie że ciasto smakowało
moja rodzina też za nim przepada , pozdrawiam
Ciasto kusi zapachem
Ciasto kusi zapachem truskawek oraz ślicznie wygląda na talerzu.
Moja rodzina była zachwycona
Na sobotę mam znów zamówienie 
Świetny przepis. Polecam.
Świetny przepis. Polecam.
Ciekawy przepis, dodałam do
Ciekawy przepis, dodałam do mojej kolekcji i napewno wypróbuję. Bardzo dziękuje
pychotka
pychotka
SUPER!!!!!Pyszne ciasto!!!!!!
SUPER!!!!!Pyszne ciasto!!!!!!
Bardzo dobre ciasto,
Bardzo dobre ciasto, polecam!
normalnie pychotka
normalnie pychotka
a biszkopt upiekłam z przepisu na tort truskwkowo serowy 
Dziękuje za komentarze u
Dziękuje za komentarze
u mnie truskawki już czerwienieją na działce to w sobotę też zrobię ciacho 
Można też jako spód
Można też jako spód wykorzystać biszkopt cienki z przepisu na "Tort truskawkowo-serowy"
http://www.przepisownia.pl/przepisy/tort-truskawkowo-serowy/340166. Jest genialny. Wypróbowałam.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
pyszne ciasto truskawkowe
pyszne ciasto truskawkowe
????
????
Kocica napisał: Ciasto
cieszę się że ciacho smakowało
a biszkopt ja też dzielę na dwie części , jedną część wkładam do reklamówki lub owijam folią spożywczą i zamrażam i w ten sposób mam spód na inną okazje
pozdrawiam
Ciasto rewelacja! A z tej
Ciasto rewelacja! A z tej ilości składników wyszły mi dwie blachy. Biszkopt podzieliłam na pół i tak samo z resztą składników. [[wysiwyg_imageupload:707:]]
[[wysiwyg_imageupload:708:]]
Jestem Agata
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
Monia i Heniu napisał: Dodaję
Dajcie znać czy ciacho smakowało
pozdrawiam
Dodaję do kolekcji przepisów
Dodaję do kolekcji przepisów
poZdrawiam
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
dziękuje dziewczyny za
dziękuje dziewczyny za komentarze
potwierdzam jest pyszne

Ciasto wyglada przepysznie.
Ciasto wyglada przepysznie. Zrobie w piatek, w sobote mam gosci wiec poczestuje ich takim smacznym ciachem
dziekuje za przepis. Pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Ilonko, super pomysł W
Ilonko, super pomysł
W sobotę robiłam drożdżówki z truskawkami ale na najbliższą niedzielę wypróbuję Twój przepis
Pozdrawiam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Pycha :bigsmile:
Pycha

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Zdjęcie wstawie jutro .
Zdjęcie wstawie jutro
. Dzisiaj ciacho siedzi w lodowce

Ilonko, ciasto SUPER, ale
Ilonko, ciasto SUPER, ale gdzie zdjęcie?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"