3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto z rabarbarem


Wydrukuj:
4

Składniki

24 kawałek/kawałki/kawałków

200g masła

  • 200 gramów cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 3 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 300 gramów mąki pszennej
  • 500 gramów rabarbaru pokrojonego na kawałki
  • cukier puder do posypania
  • 200 gramów masła
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wrzucamy masło pokrojone na kawałki. Następnie wsypujemy cukier i cukier wanilinowy. Ucieramy przez 30s/obr 4.

    Następnie włączyć na obroty wsteczne prędkość 4 i dodawać po jednym jajku do uzyskania jednolitej masy.

    Potem wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia - mieszamy na obrotach wstecznych przez 30s/obr 4.

    Na koniec dodajemy do ciasta pokrojony rabarbar i mieszamy na wstecznym 30s/obr 2.

    Ciasto wykładamy na blachę wysmarowaną tłuszczem.

    Pieczemy ok 45min w temperaturze 180 stopni.

    Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

    Smacznego tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Zamiast rabarbaru można dać np jabłka


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz