3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto z rabarbarem


Wydrukuj:
4

Składniki

24 kawałek/kawałki/kawałków

200g masła

  • 200 gramów cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 3 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 300 gramów mąki pszennej
  • 500 gramów rabarbaru pokrojonego na kawałki
  • cukier puder do posypania
  • 200 gramów masła
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wrzucamy masło pokrojone na kawałki. Następnie wsypujemy cukier i cukier wanilinowy. Ucieramy przez 30s/obr 4.

    Następnie włączyć na obroty wsteczne prędkość 4 i dodawać po jednym jajku do uzyskania jednolitej masy.

    Potem wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia - mieszamy na obrotach wstecznych przez 30s/obr 4.

    Na koniec dodajemy do ciasta pokrojony rabarbar i mieszamy na wstecznym 30s/obr 2.

    Ciasto wykładamy na blachę wysmarowaną tłuszczem.

    Pieczemy ok 45min w temperaturze 180 stopni.

    Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

    Smacznego tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zamiast rabarbaru można dać np jabłka


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz