3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CIASTO Z OWOCAMI


Wydrukuj:
4

Składniki

18 porcja/porcje/porcji

CIASTO Z OWOCAMI

  • 4 torebki budyniu waniliowego, w proszku
  • 4 jajka
  • 200 gramów masła, należy roztopić i przestudzić
  • 180 gramów mąki tortowej
  • 235 gramów cukru
  • 1 torebki cukru waniliowego
  • 1 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • 600 gramów owoce sezonowe, wiśnie, truskawki, rabarbar, śliwki w zależności co kto lubi
  • 6
    1h 15min
    Czas całkowity 1h 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Sposób wykonania
  1. Wszystkie składniki - oprócz owoców - wrzucamy do naczynia miksującego i mieszamy 45 sek/obr 5. przy użyciu kopystki
    Tortownicę średnia smarujemy i posypujemy bułko tartą,
    wylewamy mniej więcej 3/4 ciasta, nastepnie wykładamy owoce np. rabarbar z truskawką (pycha) i na to wylewamy pozostałą część ciasta.
    Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok. 45 - 50 min.
    Po wyciągnięciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.
    Smacznego
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy