3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CIASTO Z GOTOWANYCH MANDARYNEK WG. NIGELLI LAWSON


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

CIASTO Z GOTOWANYCH MANDARYNEK WG. NIGELLI LAWSON

  • 4 Mandarynki, BIO
  • 6 jajek
  • 250 gramów migdałów blanszowanych
  • 250 gramów cukru
  • 1 płaskie łyżeczki do herbaty proszku do pieczenia
  • 15 gramów mąki ziemniaczanej
  • 100 gramów czekolady, dowolnej
  • 125 gramów mleka, roślinnego
  • płatki migdałowe, do dekoracji
  • 6
    2h 40min
    Czas całkowity 1h 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

  1. Mandarynki - w całości, ze skórką i pestkami - gotować w garnku ok. 90 minut, odcedzić.
  2. Migdały zmielić 20 s/ obr. 8, przełożyć do innego naczynia.
  3. Zmiksować mandarynki - 30 s/ obr. 8
  4. Dodać migdały, jajka, cukier, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną. Mieszać przy pomocy kopystki 30 s/ obr. 5.
  5. Gotową masę - jest dość płynna - przełożyć do tortownicy 20 cm. lub keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 60 minut w temperaturze 190 stopni.
  6. Czekoladę zmielić 10 s/ obr. 8
  7. Dodać mleko roślinne i podgrzewać 5 min/ 80 stopni/ obr. 3 - do całkowitego rozpuszczenia.
  8. Upieczone i przestudzone ciasto polać polewą i udekorować.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

W wersji bezglutenowej warto zwrócić uwagę na rodzaj stosowanego proszku do pieczenia.
Po ten i inne przepisy w wersji analogowej zajrzyj na Foodstories.pl


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy