Składniki
1 porcja/porcje/porcji
wiaderko serka waniliowego
dżem najlepiej kwaśny np.wiśniowy
masa krówkowa
Biszkopt
- 1 torebki cukru waniliowego
- 16 g proszku do pieczenia
- 100 g mąki ziemniaczanej
- 390 g cukru
- 8 jajek
-
6
1h 30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
Przepis na dużą standardową blachę.
Całe jajka i cukier do TM 15-20minut 37stopni obroty 3 plus motylek.Nastepnie przelożyć do dużej miski i mikserem ucierać aż bedzie pulchne, Dodać resztę składników i pieczemy:
180stopni przez 10minut potem
170 stopni 10 minut następnie
160 stopni 30-40 minut.
Po wystudzeniu przekroić biszkot na 3 części. Przygotować szklankę kawy z likierem amaretto tak ok 2 kieliszków .Biszkopt nasączyć likierem posmarować dżemem i na to połowę serka waniliowego, potem drugi blat tak samo, przykryć 3 blatem nasączyć kawą i wyłożyć kasę krówkową z puszki.
Upiec biszkopt najlepiej dzień wcześniej.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Dobrze jak postoi przez noc.W składnikach nie dodałam że trzeba kawę przygotować z amaretto do nasączania biszkoptów.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzszybko się robi
[[wysiwyg_imageupload:2697:]]