3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto słonecznikowe


Wydrukuj:
4

Składniki

  • Spód :100 g masła, 100 g cukru, 1 jajko,1 łyżeczka wody,1 łyżka miodu, 250 g mąki,1łyżczka sody.
  • Płyta słonecznikowa: 100 g masła, 3 łyżki mleka,150 gcukru,400 g ziaren słonecznika.
  • Krem:1 puszka masy kajmakowej,100 g masła, .
  • 0,70 l śmietany kremówki 30, 1 cukier wanilinowy,2 torebki śmietan- fix/Dr.Oetkera/
  • 100 g utartej czekolady do posypania
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki spodu włożyć doClosed lid wg podanej kolejności wyrabiać czas1 Dough mode.Ułożyć w prostokątnej blaszce.Piec 15 min w temp 150 stopni.

    Masło mleko,cukier włożyć do Closed lidrozpuścić składniki czas3min obr.2.Dosypać słonecznik gotować 5 min temp.90 stopni obrCounter-clockwise operation Piec 10-15 min w temp 150 stopni na papierze do pieczenia  w blaszce o takich samych wymiarach jak  piekliśmy spód ciasta

    Masło w na krem włożyć do Closed lid i utrzeć cza30 sek obr.4 dodać masę kajmakową i ucierać do połączenia składników 20sek obr.2

    Ubić śmietanę .

    Ułożyć  warstwy ciasta w następującej kolejności:

    -/spód ciasta

    -/krem z masy kajmakowej

    -/płyta słonecznikowa

    -/bita śmietana posypana startą czekoladą

     

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Jaki wymiar blachy będzie odpowiedni?

    Zgłoszony przez gosia91 na marca 6, 2018 at 19:59.

    Jaki wymiar blachy będzie odpowiedni?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne. Słodkie. Oryginalne.

    Zgłoszony przez MiOtss na czerwca 13, 2016 at 22:16.

    Pyszne. Słodkie. Oryginalne.

    Beata

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto palce lizać. Dziękuję

    Zgłoszony przez bastekTroll na kwietnia 2, 2016 at 18:17.

    Ciasto palce lizać. Dziękuję za przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pozdrawiam i ciesze się ,że 

    Zgłoszony przez MałgorzataKurowska na marca 12, 2014 at 17:56.

    Pozdrawiam i ciesze się ,że  Ci smakuje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Poezja, dziękuje za ten

    Zgłoszony przez Ewelano na marca 12, 2014 at 11:34.

    Poezja, dziękuje za ten przepis, od dziś to mój faworyt, będę je robic często, oj często   Big Smile

    Miałam mały problem z masą kajmankową, bo wyszła mi bardzo rzadka i wypływała z ciasta... ucierałam z motylkiem, następnym razem chyba nie dodam masła...  wydłużyłam również czas pieczenia spodu, a blok ze słonecznika podpiekałam 25 min, aby sie lekko zrumienił i skarmelizował, bo po 15 był bladzioch straszny...dziękuję i pozdrawiam. 

     

    No polecam, warto wypróbować tmrc_emoticons.;)  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję Pani Małgosiu za

    Zgłoszony przez Joanna42 na lutego 12, 2014 at 21:24.

    Dziękuję Pani Małgosiu za przepis na ciasto brzmi smakowicie Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wygląda bardzo

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 18, 2013 at 19:23.

    Ciasto wygląda bardzo smakowicie tmrc_emoticons.D dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.) pozdrawiam i dziękuję za przepis tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda zniewalająco

    Zgłoszony przez ilonaw na sierpnia 13, 2013 at 14:24.

    Wygląda zniewalająco Big Smile  dodaje do wypróbowania , dzięki za przepis Cooking 6

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Już mi ślinka cieknie ,do

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na sierpnia 13, 2013 at 11:32.

    Już mi ślinka cieknie ,do zrobienia jak najszybciej tmrc_emoticons.),pozdrawiam

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Małgosiu kiedyś jadłam

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na sierpnia 12, 2013 at 23:25.

    Małgosiu kiedyś jadłam podobne ciasto i teraz znalazłam Ten przepis. SUPER ! Jeszcze chcę Twój przepis na ,,ciasto francuskie'' Pozdrawiam. LidkaLove" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dla mnie super... smaczne i

    Zgłoszony przez kasicka na marca 31, 2013 at 18:04.

    dla mnie super... smaczne i na każdą okazję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja daję 400gramową, ale można

    Zgłoszony przez MałgorzataKurowska na stycznia 18, 2012 at 22:47.

    ja daję 400gramową, ale można wg  uznania mniejszą bądż większą

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jak duza puszka tej masy

    Zgłoszony przez Madzia78 na grudnia 20, 2011 at 17:12.

    jak duza puszka tej masy kajmakowej ma byc?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze