Składniki
Ciasto
- 150 g cukru brązowego
- 140 g margaryny
- 100 g smalcu
- 4 jajka
- 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- 450 g mąki
- śliwki
Kruszonke
- 40 g cukru
- 50 g margaryny
- 50 g mąki
- 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Brązowy cukier zmielic 10sek.obr.8.Dodac pozostałe składniki oprócz proszku do pieczenia i mąki ucierac ok.1min.obr.6/7.Dodac proszek i mąke obr.
"Ciasto" ok.3/4min.Ciasto wylac na blache i wyłożyc umyte i przekrojone na pół śliwki.Nagrzac piekarnik w 200 stopniach. Kruszonka
o naczynia miksującego włożyc wszystkie składniki na kruszonke wyrabiac czas 5sek.obr4/5.Na blache wysypac kruszonke .Piec 45min.Smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzwłaśnie takiego przepisu
właśnie takiego przepisu szukałam, na tzw. ciasto ucierane, ide piec i zobaczymy co wyrośnie