3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto śliwkowe Ulki


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 150 g cukru brązowego
  • 140 g margaryny
  • 100 g smalcu
  • 4 jajka
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • 450 g mąki
  • śliwki

Kruszonke

  • 40 g cukru
  • 50 g margaryny
  • 50 g mąki
  • 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Brązowy cukier zmielic 10sek.obr.8.Dodac pozostałe składniki oprócz proszku do pieczenia i mąki  ucierac ok.1min.obr.6/7.Dodac proszek i mąke obr.Dough modeok.3/4min.Ciasto wylac na blache i wyłożyc umyte i przekrojone na pół śliwki.Nagrzac piekarnik w 200 stopniach. Kruszonkatmrc_emoticons.Do naczynia miksującego włożyc wszystkie składniki na kruszonke wyrabiac czas 5sek.obr4/5.Na blache wysypac kruszonke .Piec 45min.Smacznego

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • właśnie takiego przepisu

    Zgłoszony przez kaktusowe na września 6, 2014 at 07:26.

    właśnie takiego przepisu szukałam, na tzw. ciasto ucierane, ide piec i zobaczymy co wyrośnie tmrc_emoticons.)  

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze