3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto owocowe z bezą i kruszonką


Wydrukuj:
4

Składniki

Beza

  • 4 białka jajek
  • pół szklanki cukru
  • szczypta soli

Dżem

  • słoiczek dżemu np. porzeczkowego

Owoce

  • 2 jabłka obrane ze skórki i pokrojone w cienkie plasterki

Ciasto

  • 250 g mąki
  • 100 g margaryny lub masła
  • 4 żółtka kurze
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. 1. Do naczynia miksującego Closed lid  włożyć wszystkie składniki na ciasto wg kolejności. Ustawić czas 1 min Dough modeClosed lid.

    Po wyrobieniu ciasta połowę wsypać do wcześniej przygotowanej tortownicy o wymiarach 24 cm. Kolejnym krokiem jest wyłożenie na powierzchni ciasta dżem i pokrojone jabłka.

    Pozostałe w naczyniu miksującym ciasto wsypać do miseczki.

    Naczynie miksujące umyć porządnie i wysuszyć.

    Do czystego naczynia misującego Closed lid założyć motylek, wlać białka ze szczyptą soli 3,5 min obr 4, po ubiciu piany wsypać cukier i dalej miksować 3 min obr. 4.

    Powstałą pianę wyłożyć na wartwę jabłek i obsypać resztą ciasta.

    Przygotowane ciasto wstawić do piekarnika 180 C czas 45 min.

     

    Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Od zawsze to ciasto nazywa

    Zgłoszony przez m_jaskowiak na października 8, 2015 at 21:43.

    Od zawsze to ciasto nazywa się PLEŚNIIAK. Ale i tak super.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze