3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto owocowe bezglutenowe


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Składniki

  • 240 g masła, (czasami daję mniej tłuszczu np. 120g masła, 60 g oleju lub masła kokosowego)
  • 200 g cukru, (dałam mniej tj. 100 g)
  • 120 g mąki kukurydzianej
  • 4 jajka
  • 60 g mąki ziemniaczanej
  • 60 g mąki ryżowej, ( zmieliłam w tm ryż Basmatti 1min./obr 10)
  • 6
    50min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Ciasto:
  1. 1. Jeżeli nie masz zmielonego ryżu, zmiel go teraz 1min./obr. 10. Zamiast ryżu używałam też kaszy jaglanej.

    2.Oczyść naczynie miksujące 
    (musi być suche i czyste) i załóż motylek.

    3. Wbić białka do naczynia miksującego i ubić 2min./obr. 4.

    4.Zdjąć motylek.

    6.Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem owoców i wyrobić 1min./obr4.

    7. Ciasto wyłożyć na prostokątną blachę i ułożyć na nim gęsto owoce, u mnie jabłka.

    8.Piec w rozgrzanym piekarniku ok. 40 min./180 stopni.

    9. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

W pierwotnym przepisie było 240 g cukru, ja nigdy tyle nie daję i nie polecam.

Jeżeli zmieniam ilość i rodzaj  tłuszczu to zmienia się też konsystencja ciasta, ale w każdym przypadku  nam smakuje tmrc_emoticons.)

Smacznego!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • czy dodaje się proszek do pieczenia lub sodę ?

    Zgłoszony przez Asia7 na lutego 23, 2017 at 14:22.

    czy dodaje się proszek do pieczenia lub sodę ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto bardzo smaczne, choć

    Zgłoszony przez HelaFu na kwietnia 7, 2016 at 22:40.

    Ciasto bardzo smaczne, choć wyszło bardzo gęste i wydobycie go z Closed lid trochę nam zajęło czasu tmrc_emoticons.).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniałe ciasto, dziękuję!

    Zgłoszony przez Gry na lutego 7, 2016 at 19:10.

    Wspaniałe ciasto, dziękuję!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moi "bezglutenowi" goście

    Zgłoszony przez ŻanetaJacek na stycznia 26, 2015 at 22:24.

    Moi "bezglutenowi" goście byli zachwyceni ! Ja zresztą też, bo nie wiedziałam, że takie jedzenie też może być pyszne. Ciasto super, polecam jedynie znaczne zmniejszenie ilości cukru (ja dodaję niecałe 50g) lub zastąpienie go stewią. Poza tym świetne i zdrowe ! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dziś zrobiła wyśmienite

    Zgłoszony przez peptula na maja 29, 2014 at 14:01.

    dziś zrobiła Cooking 7 wyśmienite

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo ciekawy przepis i z

    Zgłoszony przez Agata Michaud na lutego 5, 2014 at 16:56.

    Bardzo ciekawy przepis i z naturalnych mąk bezglutenowych ( nie z kupnej z niepotrzebnymi dodatkami). 

    Spróbuję tylko zastąpić cukier jakimś innym słodem np: zmielonymi daktylami tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze