Składniki
10 porcja/porcje/porcji
- 20 g drożdży
- 50 g cukru
- 150 mleka
- 450 g mąki
- 50 g margarny
- 2 jajka cale
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Mleko,jajka,cukier i margarynę umieścić w naczyniu ,czas 2 min,obr 2, 50oC następnie dodać drożdże i mąkę.Wyrobić 3 min.interwał. Wyłożyć na stolnicę i rozwałkować na prostokąt 50x30.Posmarować roztopionym i ostudzonym masłem i posypać cukrem z cynamonem. Pokroić w poprzek na sześć równych pasków. Następnie ułożyć jeden na drugim i pokroić na kolejnych sześć kawałków.Ułożyć w formie o wymiarach 9x35posmarować resztą masła i posypać cukrem z cynamonem.Pozostawić do wyrośnięcia na około 20-30 minut. Piec w nagrzanym piekarniku 180oC przez około 30-40 minut aż nabierze złotego koloru. Smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz