3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ciasto odrywane


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

  • 20 g drożdży
  • 50 g cukru
  • 150 mleka
  • 450 g mąki
  • 50 g margarny
  • 2 jajka cale
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Mleko,jajka,cukier i margarynę umieścić w naczyniu ,czas 2 min,obr 2, 50oC następnie dodać drożdże i mąkę.Wyrobić 3 min.interwał. Wyłożyć na stolnicę i rozwałkować na prostokąt 50x30.Posmarować roztopionym i ostudzonym masłem i posypać cukrem z cynamonem. Pokroić w poprzek na sześć równych pasków. Następnie ułożyć jeden na drugim i pokroić na kolejnych sześć kawałków.Ułożyć w formie o wymiarach 9x35posmarować resztą masła i posypać cukrem z cynamonem.Pozostawić do wyrośnięcia na około 20-30 minut. Piec w nagrzanym piekarniku 180oC przez około 30-40 minut aż nabierze złotego koloru. Smacznego Uśmiech


     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy