3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CIASTO MARCHEWKOWE


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

CIASTO MARCHEWKOWE

  • 200 gramy marchew
  • 70-100 gramy jabłko, można zastąpić gruszką lub ananasem
  • 50 gramy orzechy włoskie, łuskane
  • 50 gramy wiórki kokosowe, opcjonalnie
  • 150 gramy oleju
  • 2 jajka
  • 200 gramy mąki pszennej
  • 150 gramy cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczki SODY
  • 1 łyżeczki cynamonu
  • 1 szczypty soli

KREM

  • 135 gramy serka kremowego
  • 50 gramy masła, miękkie
  • 50-100 gramy cukru pudru
  • 6
    1h 15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Marchew pokrojoną na kawałki 5-8 sek./Miksowanie5 odłóż innego naczynia
  2. orzechy 5 sek/Miksowanie4 , odłóż do innego naczynia
  3. jabłka 4sek/ Miksowanie 3 , odłóż do innego naczynia
  4. Załóż motylek dodaj jajka 3min/Miksowanie4
  5. dodaj cukier 2 min/ Miksowanie4
  6. na pokrywie naczynia miksującego postaw mieczkę odważ olej
  7. zdejmij miarkę - podczas pracy urządzenia przez otwór powoli wlewaj olej 2 min/Miksowanie4
  8. zdejmij motylek
  9. dodaj rozdrobnioną marchew, orzechy, jabłko
  10. dodaj wórki kokosowe
  11. dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól 4 sek / Obroty wsteczne3,5
  12. przemieszaj kopystkę
  13. piecz 150 stopni / około godziny lub do suchego patyczka
  14. Gdy ciasto całkowicie ostygnie przygotuj krem
  15. Załóż motylek
  16. wrzuć kremowy serek, miekkie masło, cukier puder 6 sek / Miksowanie3
  17. posmaruj ostudzone ciasto i posyp orzechami
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jabłka możesz zastąpić gruszką lub ananasem.
Wiórki kokosowe można pominąć jeśli nie przepadamy za kokosem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy