3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto marchewkowe - BŁYSKAWICZNE!!!


Wydrukuj:
4

Składniki

24 kawałek/kawałki/kawałków

  • 2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 440 g cukru
  • 340 g mąki
  • 210 g oleju
  • 4 jaja
  • 270 g marchewek, obranych i przekrojonych na pół
  • Proszę podać składniki według następującego wzoru:
  • ewentualnie orzechy.
  • 6
    41min
    Czas całkowity 1min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Marchewki umieścić w naczyniu i rozdrobnić, 6 sek. obr. 6.

    Dodać pozostałe składniki, wymieszać czas. 30-40 sek., stopniowo zwiększając obroty do poz. 7; pomagając sobie kopystką.

    Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.

    Piec w temp. 180 stopni około 35-40 minut.

    Jak wystygnie - posypać cukrem pudrem.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Upiekłam ciasto na dużej blaszce - ok. 40x30 cm....

    Zgłoszony przez mad_lena na września 26, 2018 at 12:43.

    Upiekłam ciasto na dużej blaszce - ok. 40x30 cm. Ciasto ma wysokość ok. 1-1,5 cm - czy to oznacza, że nie wyrosło należycie? Wybaczcie pytanie, ale to moje drugie ciasto w życiu tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Drugi raz pieke i drugi raz zakalec, już sobie...

    Zgłoszony przez Aniabuu23 na lipca 7, 2018 at 19:59.

    Drugi raz pieke i drugi raz zakalec, już sobie odpuszczam. Chyba kiepska że mnie kucharka, nawet tm tego nie zmieni 😥

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto i naprawde szybko sie robi ale...

    Zgłoszony przez weta34 na lipca 2, 2018 at 18:25.

    Bardzo dobre ciasto i naprawde szybko sie robi ale jednak lepiej dac mniej cukruBig Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 2 łyżeczki sody to zbyt dużo, czuć pieczenie...

    Zgłoszony przez autorka na czerwca 29, 2018 at 14:00.

    2 łyżeczki sody to zbyt dużo, czuć pieczenie na języku. Dałam 2 jajka, bo mam silna nietolerancję i 4 bym wyczuła. Zamiast 440g cukru dałam 240 (może dlatego wyczułam sodę). Pięknie wyrosło i w smaku Ok. Upiekę znowu z jedna łyżeczka sody.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny tylko troche za słodki .polecam

    Zgłoszony przez mamalanel na kwietnia 12, 2018 at 09:18.

    Pyszny tylko troche za słodki .polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto rewelka,dalam jedną lyzeczke sody i tez...

    Zgłoszony przez Sylwia2486 na stycznia 2, 2018 at 23:14.

    ciasto rewelka,dalam jedną lyzeczke sody i tez spokotmrc_emoticons.)cukru 270g i uwazam ze idealnie,pieklam 45 minut bez termoobiegu,gora i dol.blacha tak okolo 22cm na 27cm,wysokosc ok 5 cm i spokojnie stykatmrc_emoticons.)uwazam ,ze rozmiar blachy idealny.nie zaglądam w trakcie pieczenia.Moze tym wyszedl zakalec kto otwieral tmrc_emoticons.))przelozylam mascarpone(przepis wzielam w przepisowni z ptysiow hihitmrc_emoticons.)))no i mysle ,ze jak z mascarpone to orzechy niepotrzebnetmrc_emoticons.)))dziekuje za wspanialy przepistmrc_emoticons.)))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Karciaa:hmmmm a moze Pani zaglądała w czasie...

    Zgłoszony przez Sylwia2486 na stycznia 2, 2018 at 19:04.

    Karciaa:hmmmm a moze Pani zaglądała w czasie pieczenia do piekarnika?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super ciasto, dałam o połowę mniej cukru, tylko...

    Zgłoszony przez darians na grudnia 17, 2017 at 14:19.

    Super ciasto, dałam o połowę mniej cukru, tylko 1 łyżeczkę sody oraz trochę więcej marchewki. Ciasto super wyrosło i było przepyszne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja wlasnie dopiekam bo tez mokrusienkie jeszcze...

    Zgłoszony przez Glizdka25 na grudnia 16, 2017 at 15:09.

    Ja wlasnie dopiekam bo tez mokrusienkie jeszcze jest w srodku po 35min...zobaczymy co wyjdzie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z orzechami super!

    Zgłoszony przez PatiK78 na listopada 26, 2017 at 21:10.

    Z orzechami super!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne!! Zrobilam jedna blaszke i 6 muffinek,...

    Zgłoszony przez Jonka_iwonka na listopada 25, 2017 at 21:58.

    Pyszne!! Zrobilam jedna blaszke i 6 muffinek, zniknely zanim zdazyly ostygnac tmrc_emoticons.)
    Dodalam tylko 350g marchewki, 1 lyzeczke cynamonu, 300g cukru, 1 lyzeczke sody tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No i nawet mi wyszło. Od spodu trochę...

    Zgłoszony przez La_Luna na listopada 4, 2017 at 07:53.

    No i nawet mi wyszło. Od spodu trochę zakalcowate, ale to się odkroi...i następnym razem dam trochę mniej cynamonu, bo jest mocno wyczuwalny- ale jak kto wolitmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A u mnie niestety znowu zakalec chyba tylko ja tak...

    Zgłoszony przez Karciaa na października 13, 2017 at 11:30.

    A u mnie niestety znowu zakalectmrc_emoticons.( chyba tylko ja tak potrafie...co może być przyczyną??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychota cukru 200g i przełożone dżemem z...

    Zgłoszony przez anilorak85 na sierpnia 24, 2017 at 14:50.

    Pychota tmrc_emoticons.) cukru 200g i przełożone dżemem z czarnej porzeczki Mniami

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • betijaw: 150 g cukru, 1,5 łyżeczki cynamonu i...

    Zgłoszony przez Monikacz na sierpnia 6, 2017 at 12:46.

    betijaw: 150 g cukru, 1,5 łyżeczki cynamonu i dodatkowa łyżeczka proszku do pieczenia zamiast sody - rewelacja Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto! Ja dałam 150g cukru, ale w...

    Zgłoszony przez betijaw na lipca 18, 2017 at 09:45.

    Bardzo dobre ciasto! Ja dałam 150g cukru, ale w ogóle słodzimy raczej mało Tongue. Wspaniale smakuje z powidłami śliwkowymi, następne wariacje na pewno rozszerzę o bakalie.

    Piekłam w małej okrągłej blaszce i wyszło bardzo wysokie (nie miałam sody i użylam samego proszku, 3 łyżki), myślę że następnym razem zdecyduję się na prostokątną tmrc_emoticons.) .

    POLECAM tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto rzeczywicie jest bardzo dobre ale podana...

    Zgłoszony przez maxfanka na maja 7, 2017 at 23:22.

    ciasto rzeczywiście jest bardzo dobre, ale podana jest stanowczo za duża ilość cukru

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja piek w duej keksoacutewce 15 cm x 30 cm...

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 27, 2017 at 12:31.

    Ja piekę w dużej keksówce 15 cm x 30 cm, wychodzi piękna i pyszna babkaWink PozdrawiamLove

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W jakiej blaszce pieczecie

    Zgłoszony przez JoSztu na kwietnia 27, 2017 at 11:51.

    W jakiej blaszce pieczecie?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Prosty szybki dałabym więcej marchewki...

    Zgłoszony przez cynamonovelove na kwietnia 8, 2017 at 21:51.

    Prosty szybki dałabym więcej marchewki następnym razem ale ogólnie pycha, moja rodzinka pochłonęła go tak szybko ze nie zdążyłam zrobić zdjęcia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W drugim podejściu dodałam jedną łyżeczkę...

    Zgłoszony przez agnieszka46 na marca 18, 2017 at 13:03.

    W drugim podejściu dodałam jedną łyżeczkę sody, połowę cukru, wcześniej duża ilość sody bardzo mi przeszkadzała. Z jedną łyżeczką też pięknie wyrośnie. Jest bardzo smaczne !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wyszło piękne, wysokie, zmniejszyłam...

    Zgłoszony przez agnieszka46 na marca 18, 2017 at 09:46.

    Ciasto wyszło piękne, wysokie, zmniejszyłam ilość cukru, niestety posmak sody jak dla mnie jest dla mnie zbyt dominujący.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Prosty, pyszny, błyskawiczny! Ja zamiast...

    Zgłoszony przez Bambolina27 na marca 4, 2017 at 09:45.

    Prosty, pyszny, błyskawiczny! Ja zamiast marchewki dodałam pulpę z wyciskacza. Wyszło kapitalnie tmrc_emoticons.) Dzięki!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto bardzo szybko się robi i równie...

    Zgłoszony przez rybka65 na lutego 20, 2017 at 17:16.

    Ciasto bardzo szybko się robi i równie szybko zjada. Nawet mój mąż, który nie lubi ciast, pochłonął od razu dwa kawałki tmrc_emoticons.). Jeżeli chodzi o cukier, to jeżeli je się samo ciasto bez dodatków, to 300g wystarczy. Ja przełożyłam powidłami śliwkowymi, dlatego dodałam tylko 200g cukru i było w sam raz.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mega pyszne ciasto

    Zgłoszony przez aniad77 na lutego 14, 2017 at 08:06.

    mega pyszne ciasto Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne zrobiłam z tego ciasta mufinki ale...

    Zgłoszony przez Ola Ola na stycznia 30, 2017 at 19:04.

    Bardzo smaczne zrobiłam z tego ciasta mufinki ale trzeba zmiejszyć ilość cukru bo za słodkie. Polecam tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wyszło wyśmienite ,mega wyrosło ciasto...

    Zgłoszony przez lubieczat na stycznia 26, 2017 at 22:11.

    Ciasto wyszło wyśmienite ,mega wyrosło ciasto powinno mieć nazwe ''WYŚMIENITY PEWNIAK''

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto rewelacja! Upieczone kilka razy i zawsze...

    Zgłoszony przez RybkiZferajny na stycznia 22, 2017 at 20:43.

    Ciasto rewelacja! Upieczone kilka razy i zawsze szybko znika!

    Jednak my dajemy 250-275g cukru i wtedy jest świetne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mogłabym jeść codziennie

    Zgłoszony przez Mikusia na stycznia 14, 2017 at 19:47.

    Mogłabym jeść codziennie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po tylu komentarzach muszę i ja...

    Zgłoszony przez rozalika na stycznia 4, 2017 at 18:17.

    Po tylu komentarzach muszę i ja spróbować. Plan na najbliższy weekend.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • również cukru dałam mniej, błyskawiczne...

    Zgłoszony przez Prajznerki na grudnia 19, 2016 at 21:38.

    również cukru dałam mniej, błyskawiczne a jakie pyszne Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj zrobiłam ale nie wyszło mi tak wysokie...

    Zgłoszony przez ananasek na grudnia 17, 2016 at 22:06.

    Dzisiaj zrobiłam ale nie wyszło mi tak wysokie jak na zdjęciu. Jak dużej blaszki używacie ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto dobre, ale dodałam więcej przypraw typu...

    Zgłoszony przez Duśka0680 na grudnia 13, 2016 at 15:01.

    Ciasto dobre, ale dodałam więcej przypraw typu kardamon, mielone ziele angielskie,

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam, bardzo dobre, smakuje trochę jak...

    Zgłoszony przez Gieniaf na grudnia 11, 2016 at 09:45.

    Polecam, bardzo dobre, smakuje trochę jak piernik, zgodnie ze wskazówkami dałam mniej cukru

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • SUPER. Moje pierwsze ciasto z robota i już...

    Zgłoszony przez grzesio99 na grudnia 8, 2016 at 20:46.

    SUPER. Moje pierwsze ciasto z robota i już wszyscy czekają na następne - smakuje, jest puszyte, a co najważniejsze super wyszło. Oczywiście cukru dałem połowę jak pisaliście.

    Pozdrawiam i polecam WszystkimCooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • polecam jako mufinki i z orzechami

    Zgłoszony przez pancia na grudnia 5, 2016 at 16:16.

    polecam jako mufinki i z orzechami

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potwierdzam - błyskawiczne i pyszne 😊 Polecam...

    Zgłoszony przez Mikusia na listopada 10, 2016 at 17:58.

    Potwierdzam - błyskawiczne i pyszne 😊 Polecam dodać ulubione bakalie 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto Pycha!!! Czytajac komenarze również...

    Zgłoszony przez Rozka1980 na listopada 6, 2016 at 10:17.

    Ciasto Pycha!!! Czytajac komenarze również dodoałam mniej cukru tj. 200g i jak dla mnie w zupełności wystarczy. POLECAM

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis naprawdę błyskawiczny. Nie wiem tylko...

    Zgłoszony przez esti-zet na października 31, 2016 at 00:42.

    Przepis naprawdę błyskawiczny. Nie wiem tylko czemu drugi raz jak robiłam mocno sodę było czuć, trochę parzyła w język.

    Ale ciacho świetne proste szybkie, można zrobić przed samymi goścmi. Dodałam do środka rodzynki, orzechy i nasiona chia a na wierzch polałam lukier. I dałam połowę mniej cukru oczywiście. Polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto! Szybkie i proste. Oczywiście...

    Zgłoszony przez sweetkasiunia na października 24, 2016 at 20:23.

    Bardzo dobre ciasto! Szybkie i proste. Oczywiście cukru dalam 250g a i tak było odrobinę za dużo. Moje ciasto piekło się w okrąglej formie 24cm 40min i było surowe na środku. W sumie piekło się godzinę zatem polecam sprawdzać dokładnie patyczkiem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pierwsza klasa Cukier faktycznie warto...

    Zgłoszony przez Pimpus na października 20, 2016 at 21:55.

    Ciasto pierwsza klasa tmrc_emoticons.) Cukier faktycznie warto zmniejszyć do 200-220g, a dodatki typu orzechy, rodzynki wg uznania (mój syn uwielbia czyste ciasto bez dodatków tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Blyskawiczne, wilgotne,

    Zgłoszony przez Monika M-P na października 16, 2016 at 14:59.

    Blyskawiczne, wilgotne, puszyste - polecam tmrc_emoticons.)))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cukru i ksylitolu razem dałam

    Zgłoszony przez monikadietomix na października 9, 2016 at 21:10.

    Cukru i ksylitolu razem dałam o połowę mniej. Za to dodałam żurawinę rodzynki pestki dyni i słonecznika.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobre i szybkie

    Zgłoszony przez asia.greszta@op.pl na października 7, 2016 at 20:19.

    bardzo dobre i szybkie tmrc_emoticons.) polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto GENIALNE!!! Jak

    Zgłoszony przez Edzia3003 na września 20, 2016 at 17:20.

    Ciasto GENIALNE!!!

    Jak zapowiadają się goście to jest super ciasto i nie dlatego że szybko się robi ale dla tego że jest naprawdę bardzo dobre.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto rewelacyjne...

    Zgłoszony przez asia2372 na sierpnia 20, 2016 at 17:57.

    Ciasto rewelacyjne... tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszota 

    Zgłoszony przez Ann.godlewska na sierpnia 12, 2016 at 11:40.

    Pyszota  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre i szybkie ciasto

    Zgłoszony przez Paula80 na czerwca 5, 2016 at 13:11.

    Bardzo dobre i szybkie ciasto tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne ciasto

    Zgłoszony przez malgan na maja 31, 2016 at 14:02.

    Bardzo smaczne ciasto tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam pół białego i pół

    Zgłoszony przez Chanelka na maja 31, 2016 at 11:46.

    Zrobiłam pół białego i pół czekoladowego dodałam 50g gorzkiej czekolady.pychotka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •