thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
41min
porcja/porcje/porcji
24 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 14/01/11
zmieniono dnia: 29/04/22

Składniki

  • 2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 440 g cukru
  • 340 g mąki
  • 210 g oleju
  • 4 jaja
  • 270 g marchewek, obranych i przekrojonych na pół
  • Proszę podać składniki według następującego wzoru:
  • ewentualnie orzechy.

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Anna - okrągła forma kamionkowa
    Anna - okrągła forma kamionkowa
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Marchewki umieścić w naczyniu i rozdrobnić, 6 sek. obr. 6.

    Dodać pozostałe składniki, wymieszać czas. 30-40 sek., stopniowo zwiększając obroty do poz. 7; pomagając sobie kopystką.

    Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.

    Piec w temp. 180 stopni około 35-40 minut.

    Jak wystygnie - posypać cukrem pudrem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto marchewkowe - BŁYSKAWICZNE!!!

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 8, 2023 at 22:36

    To ciasto jest niezwykle smaczne i naprawdę mi smakowało, ale niestety, zraniłam się. Poślizgnąłem się podczas robienia tego pysznego ciasta i dostałem pęcherzyca zdjęcia . To było bardzo bolesne i mam nadzieję, że wkrótce się zagoi i wszystko będzie dobrze.

  • września 27, 2023 at 14:46
    5.0

    Ciasto rewelacyjne. Szybkie, łatwe, smaczne. Niestety, jak w większości przepisów cukru dużo za dużo. Ja też nie chciałam smaku i koloru piernikowego, więc pominęłam sodę i cynamon. Cukru połowa, oleju mniej o jedną trzecią, marchewki dodałam trochę więcej. Na wierzchu lukier mocno cytrynowy. Wyszła przepyszna, bardzo wilgotna babka o ładnym, pomarańczowym kolorze. POLECAM

  • lutego 13, 2022 at 13:36
    1.0

    Zwykle daję radę z ciastami , ale tego się nie da zjeść nawet z dżemem tmrc_emoticons.( sama soda w smaku

  • stycznia 14, 2022 at 18:39
    5.0

    Ciasto pyszne i błyskawicznie się robi. Jednak cukru ja daję połowę tego co w przepisie i mniej oleju.

  • października 21, 2021 at 08:10

    Ciasto pyszne, dałam mniej cukru i przyprawę do piernika.Smile

  • kwietnia 1, 2021 at 16:21

    Dodałam mniej cukru i oleju, więcej marchewki i 1 jogurt naturalny i na wierzchu dałam gruszki w kawałkach, wyszło pycha

  • lutego 21, 2021 at 21:52
    5.0

    Ja robię często mufinki z tego ciasta- pieke 35 minut. Są pyszne. Dziś dałam 160 G cukru tez wszystkim smakowało. W sam raz slodkie

  • stycznia 30, 2021 at 17:35
    5.0

    Pycha, mega szybkie.

  • stycznia 25, 2021 at 16:55

    Dziękuję za te podpowiedzi. Super wyszło nawet z mąki bezglutenowej.

  • stycznia 17, 2021 at 20:27
    4.0

    Ciasto pyszne ale zmodyfikował po przeczytaniu komentarzy . I dzięki temu naprawdę pyszne .Dałam 1 łyżeczkę cynamonu świeżo mielonego (nie dwie ) 1 łyżeczkę sody (nie dwie ) Mniej oleju ok 150 dałam , więcej marchewki ponad 300 .I cukru połowę mniej . Wyszło pyszne i słodkie .Dodałam orzechy .Pieczone w blaszce 36x24 45 min . Wyrosło na 4 cm

Are you sure to delete this comment ?