3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto marchewkowe - batatowe


Wydrukuj:
4

Składniki

10 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto marchewkowe z batatem

  • 250 g marchewek, obranych i pokrojonych na kawałki ok 2 cm
  • 250 g batatów, obranych i pokrojonych w kostkę
  • 300 g mąki pszennej tortowej
  • 110 g oleju
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 40 g miodu
  • 125 g cukru
  • 1,5 łyżeczki cynamonu, mielonego
5

Przygotowanie

  1. Bataty i marchewki umyć i obrać. Marchewki pokroić na kawałki ok. 2 cm. Bataty pokroić w kostkę. Rozdrobnić 15 s./obr. 7
    Składniki pozostawić w Closed lid.
  2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C grzanie góra-dół. Formę do pieczenia wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.
  3. Do Closed lid dorzucić wszystkie pozostałe składniki tj. mąkę, olej, jajka, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, cukier i miód. Wymieszać 15 s./obr. 5. Kopystką zsunąć ze ścianek składniki, które się nie połączyły, wymieszać 10 s/obr. 5.
  4. Ciasto przelać do formy do pieczenia. Piec 40 minut. Po wyłączeniu piekarnika ciasto zostawić w środku jeszcze na 15 minut. Po tym czasie wyjąć do ostudzenia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Ciasto będzie optymalnie słodkie. Jeśli ktoś woli słodsze, może dodać więcej cukru.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz