3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto Mandarynkowe z polewą czekoladową


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Mus mandarynkowy

  • 7 sztuk mandarynek

Ciasto

  • 3 mąki, Szklanki
  • 3 płaskiej łyżeczki proszek do piecznia
  • 1 cukru, Szklanka
  • 2 płaskiej łyżeczki cukru wanilinowego lub wanil
  • 3/4 oleju z pestek winogron, szklanki
  • 4 jajka
  • 1 polewa czekoladowa
  • 10 g garść posiekanych migdałów lub płatków
5

Przygotowanie

    1. Mus mandarynkowy
  1. -Całe mandarynki (ze skórką) włożyć do koszyczka  zalać wrzątkiem. Zagotować i gotować jeszcze przez około 40 min/90 st C/obr.1, odcedzić i pozostawić do wystudzenia. Następnie zmiksować 5s/obr. 10


     

  2. Ciasto
  3. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, cukier waniliowy oraz pozostałe składniki - 1,5   szklanki musu z mandarynek, jajka i olej. Utrzeć 20-30s/obr.6


     


     


    Przelać do prostokątnej blaszki o wymiarach 38x26 cm lub tortownicy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w temp. 180 st. C przez 40-45 minut.


     


     


    Udekorować polewą czekoladową i lekko uprażonymi, siekanymi migdałami.rzepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Najlepsze są mandarynki z bardzo cienka skórka bo pod nia nie ma dużo białego miaższu ,który daje goryczkę . Polewę mozna zrobić według własnego uznania lub kupić gotową tmrc_emoticons.-)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy