3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto jogurtowe z truskawkami


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

18 porcja/porcje/porcji

pozostałe

  • owoce, wg uznania
  • Cukier puder, wg uznania

CIASTO

  • 400 g mąki
  • 180 g cukru
  • 1 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 płaskich łyżeczek proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 180 g oleju słonecznikowego
  • 160/180 g jogurtu naturalnego, (mały jogurt)
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    CIASTO
  1. Do Closed lid włożyc wszystkie składniki (z wyjątkiem truskawek i cukru pudru) Następnie wymieszać obr.2/2 minCounter-clockwise operation.(aby masa była idelana można dodatkowo użyć kopystki) Masa powinna być jednolita. Ciasto wylać na okrągłą formę (20cm) i udekorowac truskawkami lub innymi sezonowymi owocami. Piec ok 40-45 min, temperatura 180 stopni, Po upieczeniu posypać cukrem pudrem, smacznego ")

10
11

Porady

[[wysiwyg_imageupload:2170:]]Ciasto należy wymieszać koniecznie z funkcją Counter-clockwise operation

Można użyć różnych owoców np. jagód  tmrc_emoticons.)

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Robiłam wszystko według przepisu i ciasto...

    Zgłoszony przez Kaska175 na listopada 18, 2017 at 18:38.

    Robiłam wszystko według przepisu i ciasto wyszło rewelacyjne😊 Polecam👍

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo smaczne ciasto

    Zgłoszony przez arita na października 5, 2017 at 18:05.

    bardzo smaczne ciasto Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto masakraZakalecJuz piekam z wielu rnych...

    Zgłoszony przez Agnieszka Pilch na czerwca 30, 2017 at 17:25.

    Ciasto masakra.Zakalec!Juz piekłam z wielu różnych przepisów i nigdy nie wyszedł mi zakalec.Wszystko robiłam według przepisu,wszystko było w temu.pokojowej.Tylko szkoda ekologicznych produktów które wyladowały w koszu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha

    Zgłoszony przez Konelek 2013 na czerwca 16, 2017 at 17:42.

    Pycha tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pyszne. Mieszkałam również 2...

    Zgłoszony przez GabrielaS na kwietnia 1, 2017 at 23:46.

    Ciasto pyszne. Mieszkałam również 2 minuty dłużej i musiałam piec troszkę dłużej ale efekt końcowy super! Smakowite!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam, niestety wyszedł mi zakalec

    Zgłoszony przez hewan na marca 29, 2017 at 15:49.

    Zrobiłam, niestety wyszedł mi zakalec tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pycha znikneło w ciagu połowy dnia ....

    Zgłoszony przez Rozka1980 na marca 24, 2017 at 07:34.

    Ciasto pycha znikneło w ciagu połowy dnia . Dodałam mrozone truskawki jedynie musiałam piec nawet troche dłuzej niż 60 minut. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety wyszedl mi rowniez zakalec. Moze dlatego,...

    Zgłoszony przez esia na października 25, 2016 at 21:17.

    Niestety wyszedl mi rowniez zakalec. Moze dlatego, ze czytajac komenatrze ze na termoobiegu 180 stopni, zaczelo mi sie przypalac i musialam zmniejszyc.Sad Probujac zakalec smakowalo dosc dobrze.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto zrobilam z mrożonych

    Zgłoszony przez Ilondar na października 8, 2016 at 13:11.

    Ciasto zrobilam z mrożonych borówek, które wcześniej obtoczylam w mące. Ciasto dobre choć mogłoby mieć mniej proszku do pieczenia bo trochę go czuć. Ciasto wyrosło ale piekło się 1h. Jednak coś mi w nim brakuje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobre,  dodałam startą

    Zgłoszony przez madziacho na września 15, 2016 at 07:02.

    bardzo dobre,  dodałam startą skórkę z 1 cytryny, żeby było bardziej aromatyczne i wyszło super!

    Co do mieszania to faktycznie trzeba trochę pomagać kopystką, ale ja zwiększyłam obroty do  Gentle stir setting3  i poszło gładko, trzeba obserwować ciasto tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • SUPER CIASTO ZROBIONE I

    Zgłoszony przez bingo1234 na lipca 10, 2016 at 00:22.

    SUPER CIASTO ZROBIONE I JESZCZE CIEPŁE ZJEDZONE ! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Idealne 

    Zgłoszony przez lakokas na czerwca 15, 2016 at 18:47.

    Idealne  Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne i bardzo proste

    Zgłoszony przez Smolka_justyna na czerwca 15, 2016 at 10:47.

    Pyszne i bardzo proste ciasto. Ja zrobilam z jabłkami pokrojonymi w  cienkie plasterki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PYSZNE CIASTO POLECAM.

    Zgłoszony przez ruda 2004 na czerwca 8, 2016 at 07:48.

    PYSZNE CIASTO POLECAM.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wyszło mi wspaniale 

    Zgłoszony przez Bulbinka na czerwca 5, 2016 at 10:03.

    Ciasto wyszło mi wspaniale  tmrc_emoticons.) dzięki 

    Miksowałam 5 minut tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja dopiero dziś trafiłam na

    Zgłoszony przez Babcia5 na maja 31, 2016 at 18:58.

    Ja dopiero dziś trafiłam na ten przepis, więc podpowiadam: jeśli przesiejesz mąkę nie będziesz miała grudek i wtedy wystarczy 2 min mieszania. Teraz są fajne przesiewacze (kupiłam za 12zł), które komponują się z TM, można przesiewać bezpośrednio do TM i nie ma mąki poza.

    Zakalec mógł się  zrobić, jeśli otwiera się piekarnik w trakcie pieczenia, przez pierwsze minimum 30 min nie należy otwierać piekarnika. Także, jeśli ciasto czekało na włożenie do piekarnika. Od razu po zrobieniu i przelaniu do formy należy wstawić do nagrzanego piekarnika.

    Dodaję do wypróbowania, napiszę jak mi wyszło.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto ) opróćz

    Zgłoszony przez AguniaZz na maja 23, 2016 at 14:15.

    Bardzo dobre ciasto tmrc_emoticons.)) opróćz truskawek dodałam rabarbar <3 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne ciasto POLECAM 

    Zgłoszony przez Beti81 na marca 24, 2016 at 21:50.

    pyszne ciasto POLECAM  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Słabo wyrosło i wyszedł lekki

    Zgłoszony przez Karolć777 na lipca 10, 2015 at 12:44.

    Słabo wyrosło i wyszedł lekki zakalec tmrc_emoticons.( piekłam góra/dół godzinę 180 st i taki jakby niedopieczony od dołu włożyłam do rozgrzanego piekarnika coś źle zrobiłam?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To najszybsze ciasto jakie

    Zgłoszony przez kocia_melodia na czerwca 13, 2015 at 19:00.

    To najszybsze ciasto jakie kiedykolwiek robiłam! Wyszło pyszne! Z[[wysiwyg_imageupload:2388:]]ałączam fotkę, puki ciasto jeszcze jest tmrc_emoticons.)

    ps. uzyłam 200g mąki pszennej i 200g mąki orkiszowej - zdrowsze i cudnie wyrosło!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pyszne dałam rabarbar

    Zgłoszony przez zuza2005 na czerwca 9, 2015 at 20:51.

    Ciasto pyszne dałam rabarbar i robiłam wszystko jak w przepisie tylko obroty zwiększyłam na 3,5 wyszło super dzięki Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pięknie się upieklo choć

    Zgłoszony przez niciunka na czerwca 4, 2015 at 21:19.

    Pięknie się upieklo choć zajęło to godzinę, a później bach.... oklaplo i zamieniło się w okropny zakalec tmrc_emoticons.( 

    Piękne truskawki razem z reszta zakupionych w oddalonym o kilka kilometrów sklepie po które specjalnie wybralismy się na rowerze niestety nadają się jedynie do wywalenia na gnoj.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest przepis na mrożone

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lutego 25, 2015 at 07:17.

    Jest przepis na mrożone truskawki ale warunek pieczemy dłużej nie 45 ale 60min  sprawdzić patyczkiem tmrc_emoticons.;)

    Podaję link

    http://www.przepisownia.pl/s%C5%82odkie-wypieki-przepisy/szybko-znikaj%C4%85ce-ciasto-z-mro%C5%BConymi-owocami/470388

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chyba nie można... Bo wyszedł

    Zgłoszony przez Jolanna na lutego 24, 2015 at 22:51.

    Chyba nie można... Bo wyszedł zakalec. Choć nie wiem, czy to na pewno wina mrożonych owoców...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A czy można z mrożonymi

    Zgłoszony przez Jolanna na lutego 24, 2015 at 18:57.

    A czy można z mrożonymi owocami zrobić? Bo w zimie trudno o świeże truskawki....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja zrobiłam z granatami,

    Zgłoszony przez rio31 na stycznia 9, 2015 at 22:04.

    ja zrobiłam z granatami, wyszło cudne,idealne do kawy na zimowe popołudnie  tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie jest w piekarniku

    Zgłoszony przez czarnulka83 na listopada 24, 2014 at 20:28.

    Właśnie jest w piekarniku tylko że piekę z jabłkami. Kręciłam 4 minuty żeby było gładkie. Dam znać jak w smaku jutro bo to imieninowetmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zgadzam się, u  mnie również

    Zgłoszony przez martynaka na czerwca 24, 2014 at 19:53.

    zgadzam się, u  mnie również ciasto nie było dobrze wymieszane nawet po 3 minutach, tak więc zalecam obserwowanie masy, czy jest rzeczywiscie dobrze rozmieszana.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To ciasto wygląda tak

    Zgłoszony przez Gadżeciara na czerwca 24, 2014 at 12:41.

    To ciasto wygląda tak przepszynie,że kupiłam dziś świeże truskawki i jak tylko dzieci wrócą ze szkoły- DZIAŁAMY! tmrc_emoticons.)

    Mam na imię MONIKA! Witam wszystkich!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • muszę wypróbować bo przepis

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 22, 2014 at 10:42.

    muszę wypróbować bo przepis wydaje się super tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Becia nie wiem co jest

    Zgłoszony przez AgaSkr na czerwca 19, 2014 at 09:57.

    Becia nie wiem co jest powodem że tak długo musiałaś mieszać tmrc_emoticons.( Przeważnie już po 1,5 minuty jest idealnie gładka masa....Czasami dużo zależy od mąk. Mimo wszystko mam nadzieje że się udało tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto w piekarniku. Jeszcze

    Zgłoszony przez becia23 na czerwca 18, 2014 at 20:40.

    Ciasto w piekarniku. Jeszcze nie wiem jak smakuje ale 2 minuty mieszania stanowczo za mało.

    Powtórzyłam kolejne 2 minuty i przy wylewaniu do formy jeszcze parę niewymieszanych grudek mąki zostało.

    Także 5 minut mieszania - to minimum.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • banalnie proste, wyglada

    Zgłoszony przez Tina0910 na czerwca 17, 2014 at 22:08.

    banalnie proste, wyglada niepozornie ale smakuje doskonale tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciekawy przepis dodałam do

    Zgłoszony przez Szarlotka na czerwca 17, 2014 at 18:40.

    ciekawy przepis dodałam do moich kolekcji i zrobię w niedługim czasie...tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja dzisiaj zrobię!

    Zgłoszony przez agusia696 na czerwca 15, 2014 at 08:45.

    Ja dzisiaj zrobię!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja piekę to ciasto bez

    Zgłoszony przez AgaSkr na czerwca 13, 2014 at 13:51.

    Ja piekę to ciasto bez termoobiegu tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pieczemy na termoobiegu czy

    Zgłoszony przez Tina0910 na czerwca 13, 2014 at 12:58.

    pieczemy na termoobiegu czy góra/dół???

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z rabarbarem gorąco polecam

    Zgłoszony przez AgaSkr na czerwca 13, 2014 at 10:05.
    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czas pieczenia poprawiony 45

    Zgłoszony przez AgaSkr na czerwca 13, 2014 at 09:49.

    czas pieczenia poprawiony tmrc_emoticons.) 45 minut tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś spróbuję je zrobić

    Zgłoszony przez lordfisher na czerwca 12, 2014 at 13:25.

    Dziś spróbuję je zrobić tmrc_emoticons.;) przeraża mnie tylko czas pieczenia - 45 godzin, jak nic będzie na sobotę tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wlaśnie jem w wersji z

    Zgłoszony przez vivianna na czerwca 12, 2014 at 12:30.

    Wlaśnie jem w wersji z rabarbarem. PYYYCHA!!!!  tmrc_emoticons.)

    M.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne, ja zrobiłam wczoraj z

    Zgłoszony przez Aggnieszeczka na czerwca 12, 2014 at 11:35.

    pyszne, ja zrobiłam wczoraj z malinamitmrc_emoticons.)!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dziękuje

    Zgłoszony przez AgaSkr na czerwca 12, 2014 at 08:27.

    dziękuje tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agnieszka ciasto pięknie

    Zgłoszony przez aldicym na czerwca 12, 2014 at 07:48.

    Agnieszka ciasto pięknie wyglada i tak samo smakuje   tmrc_emoticons.)  

    Aldona

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze