Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Ciasto jogurtowe francuskie
- 80 gramy masła, pokrojonego na kawałki
- 125 gramy jogurtu naturalnego
- 180 gramy mąki pszennej
- 3 jajka
- 200 gramy cukru
- 10 gramy cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
-
6
40min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Nagrzać piekarnik do 180°C (Th. 6). Posmaruj masłem tortownicę (Ø 26-28 cm) i odstaw na bok.
- Do naczynia miksującego włożyć 80 g masła, pokrojonego na kawałki, roztopić 1 minut "Mieszanie" 50°C
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz