3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto Guinness


Wydrukuj:
4

Składniki

14 porcja/porcje/porcji

Pierzynka z serka Philadelphia

  • 300 g sera Philadelphia
  • 150 g cukru pudru
  • 125 g śmietany 30%

  • 250 g Piwa Guenness
  • 250 g masła, nie solonego,pokrojonego w kawałki
  • 75 g kakao ciemnego
  • 400 g cukru
  • 150 g kwaśnej śmietany 18%
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilli
  • 275 g mąki pszennej
  • 2,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 6
    2h 10min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. Rozgrzać piekarnik do 180 st.

     

  2. Przygotować tortownicę o średnicy 24cm

  3. Do naczynia miksujacego dodac masło pokrojone na kawałki plus piwo.

    Podgrzewać 4min/60/obr.1

  4. Dodac kakao i cukier.Wymieszać 20 sek./obr.4

  5. Dodać kwaśną śmietanę,jajka i ekstrakt z wanili i wymieszać 10sek./obr.4/

  6. Nastepnie dodać makę,sodę,mieszać 10sek./obr 3

    Zebrać ze ścianek mąkę i jeszcze raz wymieszać 10sek./obr.3

  7. Ciasto wylać do przygotowanej formy.

    Piec w rozgrzanym już piekarniku w temp. 180st prez 50-70minut.

    Po wyciągnieciu pozostawić do ostygnięcia.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wyszło fajnie, ale koniecznie

    Zgłoszony przez gta80 na marca 26, 2016 at 08:48.

    Wyszło fajnie, ale koniecznie trzeba dopisać ilość jajek w składnikach i jak dokładnie zrobić krem bo na czuja to tak dość nerwowo na sam koniec wysżło

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • brakuje równiez opisu jak

    Zgłoszony przez Agacia na marca 6, 2016 at 21:29.

    brakuje równiez opisu jak zrobić pierzynkę tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ten przepis udało się

    Zgłoszony przez rivellon07 na marca 5, 2016 at 19:26.

    Ten przepis udało się spokojnie zrobić na Theromixie TM 31. Takie info dla tych ze starszym modelem.  tmrc_emoticons.p

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję

    Zgłoszony przez mstryczynska@wp.pl na marca 1, 2016 at 19:11.

    Dziękuję tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tr zeba dodać  2 jajka 

    Zgłoszony przez smoczek na lutego 28, 2016 at 16:18.

    Tr zeba dodać  2 jajka  tmrc_emoticons.;) Kasiu popraw  w składnikach,

    A swoją droga ciasto jest bardzo smaczne i sztbko je sie robi .Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cześć, mam pytanie. A ile jaj

    Zgłoszony przez mstryczynska@wp.pl na lutego 28, 2016 at 15:58.

    Cześć, mam pytanie. A ile jaj trzeba dodać? W  przepisie jest tylko "dodać jaja". 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze