3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto gruszkowo - imbirowe


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 175 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 200 g miękkiego masła
  • 175 g cukru
  • 1 łyżka świeżo startego obranego imbiru
  • 3 jajka
  • 400 g gruszek, (3 sztuki) bez gniazd nasiennych, pokrojonych w cienkie plasterki
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 6
    50min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  

    • Formę  o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
    • do naczynia dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, 175 g masła w kawałkach, cukier, imbir oraz jajka. ucierać 2 min obr 4.
    • Ciasto przełożyć do formy. Ułożyć plasterki gruszek, tak aby zachodziły na siebie. Posypać brązowym cukrem i wiórkami pozostałego masła. Piec na złoty kolor przez 35 - 40 minut. 

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Witam. Nie wiem dlaczego, ale

    Zgłoszony przez gabi49 na września 5, 2011 at 10:02.

    Witam. Nie wiem dlaczego, ale mnie gruszki wpadły do środka i efekt nie był taki jak na zdjęciu.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze