3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ciasto dyniowe


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 4 jajka
  • 200 g miękkiego masła
  • 300 g cukru
  • 600 g dyni, miąższ
  • 300 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 100 g rodzynek
  • pół opakowania kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. dynie rozdrobnić w naczyniu miksującym 15 sek./ obroty 6-7

    przełożyć do innego naczynia ,

    w naczyniu miksującym wymieszać jajka, masło i cukier 30 sek/ obroty 4-5,

    dodać: dynię, mąkę, proszek do pieczenia, rodzynki, skórkę pomarańczy i przyprawy- wymieszać 1,5 min/ obroty 4

    przełożyć do długiej foremki- keksówki i piec 1,5h/ 160C

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto super. Dałam mnie

    Zgłoszony przez agniesia528 na października 4, 2016 at 16:07.

    Ciasto super. Dałam mnie cukru i zamiast mąki pszennej dałam ryżową i z amarantusa tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam tak samo 1h15min 180

    Zgłoszony przez esti-zet na września 6, 2016 at 00:51.

    Zrobiłam tak samo 1h15min 180 st było surowe jeszcze, podpiekłam jeszcze 15min ale i tak zakalec był  :O szkoda, bo ciacho pyszne i proste. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smak ciasta jest genialny,

    Zgłoszony przez esti-zet na września 6, 2016 at 00:49.

    Smak ciasta jest genialny, ale wyszedł mi całkowity zakalec :O  why?  Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przeczytawszy pierwszy

    Zgłoszony przez dziullaa na września 11, 2014 at 15:34.

    Przeczytawszy pierwszy komentarz poeksperymentowałam z ciastem i zostawiłam je nie na 1,5 h, ale na 1h. 15 min w temp. 180 stopni - wyszło PYCHA!!! następnym razem bakalie wrzucę pod koniec mieszania, aby się nie "wmiksowały" w ciasto tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Witam oj chyba jest za

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na listopada 14, 2012 at 07:08.

    tmrc_emoticons.)Witam oj chyba jest za niska temperatura.Ciasto według przepisu wyszło niedopieczone tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze