3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CIASTO DROŻDŻOWE Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ


Wydrukuj:
4

Składniki

140 g

kruszonka

  • 140 g mąka krupczatka
  • 100 g cukier
  • 100 g masło lub margaryna

CIASTO

  • 70 g drożdże świeże
  • 50 g cukru
  • 300 g mleka
  • 580 g mąki tortowej
  • 2 żółtka
  • 1 jajko
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 60 g oleju
  • 110 g masła
  • 6
    30min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    KRUSZONKA
  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego wrzucamy: mąkę, cukier i masło.
    2. Ustawiamy czas 10s/obr 6
    3. Kruszonkę przekładamy do miski i odstawiamy do lodówki
  2. CIASTO
  3. 1. Do Blokada naczynia miksującego wrzucamy drożdże, cukier i mleko.
    2. Ustawiamy czas 4 min/temp.60 stopni/obr.1
    3. Do naczynia miksującego wrzucamy: mąkę, zółtka, jajko, cukier waniliowy, sól, olej, masło.
    4. Ustawiamy czas 3 min/Ciasto
    5. Przekładamy ciasto do natłuszczonej miski. Odstawiamy do wyrośnięcia.
    6. Ustawiamy piekarnik 180 stopni
    7. Wyrośnięte ciasto przekładamy na brytfannę, układamy na nim dowolne owoce i posypujemy kruszonką
    8. Ciasto pieczemy 30min/180 stopni/góra-dół
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy