 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 50min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     g 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Ciasto dniowe z orzechami
- 350 gramów mąki pszennej
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczki soli
- 3 łyżeczki cynamonu, mielonego
- 2 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 500 gramów dyni
- 200 gramów cukru
- 200 gramów masła, roztopionego
- 3 jajka
- 2 łyżeczki imbiru, świeżego, tartego
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 200 gramów orzechów włoskich, łuskanych
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Dynię pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do  "Blokada naczynia miksującego" . Miksować 15 s obr. 6. Dynię zgarnąć kopystką że ścianek i dodać cukier, roztopionej masło, jajka, starty imbir i wanilię. Miksować 10 s. obr. 5. Dodać pozostałe suche składniki oprócz orzechów. Wyrabiać 1 min, obr. 6. Przelać na blaszkę (u mnie tortownica 24 cm). Powtykać orzechy (można je też delikatnie wymieszać z ciastem przed wylaniem na blaszkę) . Piec 50 min w 180 °C. Polać dowolną polewą i posypać orzechami. U mnie polewa z białej czekolady, płatki migdałowe i skórką z pomarańczy. "Blokada naczynia miksującego" . Miksować 15 s obr. 6. Dynię zgarnąć kopystką że ścianek i dodać cukier, roztopionej masło, jajka, starty imbir i wanilię. Miksować 10 s. obr. 5. Dodać pozostałe suche składniki oprócz orzechów. Wyrabiać 1 min, obr. 6. Przelać na blaszkę (u mnie tortownica 24 cm). Powtykać orzechy (można je też delikatnie wymieszać z ciastem przed wylaniem na blaszkę) . Piec 50 min w 180 °C. Polać dowolną polewą i posypać orzechami. U mnie polewa z białej czekolady, płatki migdałowe i skórką z pomarańczy.
Ciasto dyniowe z orzechami
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze