thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Ciasto:

  • 3 jajka kurze
  • 240 gramów mąki
  • 120 gramów miękkiej margaryny
  • 120 gramów cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa budyniowa

  • 3 budynie z cukrem
  • 1000 gramów mleka
  • 3 łyżki miekkiego masla lub margaryny

Masa kokosowa

  • 120 gramów cukru
  • 2 jajka kurze
  • 200 gramów wiórków kokosowych
  • 120 gramów miękkiej margaryny

  • 25 gramów wiórków kokosowych
  • maki z migdalòw (zmielone migdaly)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Przygotowac najpierw mase budyniowa, w garnuszku, wg przepisu. Zostawic do przestygniecia. Przygotowac mase kokosowa: oddzielic bialka od zòltek. Bialka ubic: 2min / 37° / obr 4, z motylkiem. Przelozyc do miseczki. Do naczynia wlozyc pozostale skladniki: 20sek / obr 4, nastepnie: 10sek / obr 5. Wymieszac delikatnie z bialkami. Odstawic. Przygotowac ciasto: do naczynia wlozyc kolejno- jajka, margaryne, cukier, make i proszek: 30sek / obr 5. Przelozyc do formy, natluszczonej i opròszonej maka, posypac wiòrkami, ulozyc migdaly, pokryc masa budyniowa, nastepnie masa kokosowa. Piec w nagrzanym piekarniku: 40-50min / 190°. Wystudzic, posypac cukrem pudrem, wstawic do lodòwki na 2-3h, zeby budyn dobrze zastygl.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto dla lakomczuszkòw

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?