- TM 31
Składniki
Ciasto:
- 3 jajka kurze
- 240 gramów mąki
- 120 gramów miękkiej margaryny
- 120 gramów cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa budyniowa
- 3 budynie z cukrem
- 1000 gramów mleka
- 3 łyżki miekkiego masla lub margaryny
Masa kokosowa
- 120 gramów cukru
- 2 jajka kurze
- 200 gramów wiórków kokosowych
- 120 gramów miękkiej margaryny
- 25 gramów wiórków kokosowych
- maki z migdalòw (zmielone migdaly)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Przygotowac najpierw mase budyniowa, w garnuszku, wg przepisu. Zostawic do przestygniecia. Przygotowac mase kokosowa: oddzielic bialka od zòltek. Bialka ubic: 2min / 37° / obr 4, z motylkiem. Przelozyc do miseczki. Do naczynia wlozyc pozostale skladniki: 20sek / obr 4, nastepnie: 10sek / obr 5. Wymieszac delikatnie z bialkami. Odstawic. Przygotowac ciasto: do naczynia wlozyc kolejno- jajka, margaryne, cukier, make i proszek: 30sek / obr 5. Przelozyc do formy, natluszczonej i opròszonej maka, posypac wiòrkami, ulozyc migdaly, pokryc masa budyniowa, nastepnie masa kokosowa. Piec w nagrzanym piekarniku: 40-50min / 190°. Wystudzic, posypac cukrem pudrem, wstawic do lodòwki na 2-3h, zeby budyn dobrze zastygl.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ciasto wygląda apetycznie. Mam ochotę zrobić go na święta. Proszę tylko o informację czy pozostałe 25g kokosu i mąkę migdałową dodajemy do cukru pudru? I tym posypujemy na koniec?
Agatko, przepraszam, ze dopiero teraz Ci odpowiadam. Umknal mi komentarz. Wg mnie albo piekarnik, albo mialas wieksza foremke i po prostu ciasto wyszlo nizsze. O swiezysz skladnikach nie wspominam, bo wiadomo, ze musza byc swieze.
Ps. poniewaz minelo sporo czasu od Twojego komentarza, robilas moze jeszcze raz ciasto? Jesli tak, to czy znowu pojawil sie ten sam problem? Milego tygodnia
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
ciasto pycha, ale mi spód nie wyszedł taki puszysty jak na Twojej fotce... dlaczego?
pozdrawiam
Ciasto wygląda smakowicie, Veroniko jesteś mistrzynią słodkości
Dzieki kobietki, ciesze sie, ze smakowalo
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Ciasto super smakuje wyśmienicie polecam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
ciasto pycha
Are you sure to delete this comment ?