3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto daktylowe z mąki zytniej z pełnego przemiału


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto daktylowe z mąki żytniej

  • 180 g daktyli-suszonych
  • 1 cytryna
  • 200 g masła
  • 200 g cukru brązowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczki sody oczysz.
  • 2 pół łyżeczki przyprawy do piernika
  • 200 g mąki żytniej pełnoziarnistej
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. -Daktyle włożyć do TM zalać 200 g wody i gotować przez 10 minut w temp. 100 stopni  poz 2

    -Dodać sok z cytryny , zmiksowac poz 5 przez 10 s.  wylać do miski i wystudzić

    - Do misy włożyć masło, cukier, jajka i ucierać 20 s.poz 7

    -Dołożyc mąkę, przyprawę do piernika, i sodę ucierać 10 s poz 5

    -Dodać daktyle i ucierać 10 s poz 5

    -Wylać do keksówki wysmarowenej masłem i posypanej mąką piec w tem. 170 stopni 50 minut

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto bardzo smakuje szczególnie mojemu...

    Zgłoszony przez clipol na listopada 5, 2017 at 12:32.

    Ciasto bardzo smakuje szczególnie mojemu starszemu synkowi Smile
    Dziękuję za przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze