3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto czekoladowe


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto czekoladoweCiasto

  • 200 g mąki tortowej
  • 200 g cukru
  • 50 g kakao
  • 1 jajko
  • 80 g oleju
  • 145 g gorącej wody
  • 145 g mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki SODY
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Sypkie składniki wsypać do misy thermomiksa
    Zamieszać obroty 1 czas 1 minuta

    Dodać olej , mleko , jajko i wodę

    Mieszać obroty 5/ czas 5 lub 6 minut

    Piec 50 min . Piekarnik -180 stolni

    Sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest upieczone.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy