3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto Ananasowe z lekkim kremem


Wydrukuj:
4

Składniki

  • Ciasto
  • 100 g orzechów włoskich
  • 3 jajka
  • 200 g cukru
  • 300 g mąki
  • puszka ananasów
  • 1 łyżeczka sodki
  • Krem
  • 1 kg serka sernikowego
  • 200 g cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 250 ml śmietany 30%
  • 6
    47min
    Czas całkowity 7min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ciasto

    1. Zmielić orzechy Obr.6 ,czas 3s
    2. przełożyć na inne naczynie
    3. do naczynia miksującego włożyć
      motylek , wlać jajka i wsypać cukier 
      Obr.4, czs 3 min
    4. wsypać orzechy i pozostałe
      składniki , wymieszać Obr.4 , 5s
    5. ciasto przelać do formy min fi
      28 cm i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st- 40 min

     

    Krem

    1.w
    naczeniu ubić śmietanę – założyć motylek , wlać śmietanę  miksować ok.2min, Obr.3

    2.
    śmietanę wyłożyć do innego naczynia

    3.
    serek z cukrem i cukrem waniliowym zmiksować na lekką śmietanę – ok1min , Obr.5

    4.
    dodać do naczynia bitą śmietanę i delikatnie wymieszać

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Normal 0 21 false

    Zgłoszony przez gonia-68 na grudnia 11, 2010 at 13:56.

    Po
    upieczeniu i ostygnieciu ciasto przekroić na pół i przełożyć kremem- zapomniałam dodać; natomiast tą puszkę trzeba otworzyć i jej zawartość wlać do ciasta wraz z innymi składnikami przed wymieszaniem - lepiej użyć ananasów całych niż w kawałkach - podczas mieszania na obr.4 zbyt mocno rozdrobniłyby się

    Gonia-68

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A co zrobic z tą puszką

    Zgłoszony przez GabrysiaTM na grudnia 10, 2010 at 19:10.

    A co zrobic z tą puszką ananasów? Big Smile Sorki ale ja poczatkująca jestem. Ciasto "brzmi" smakowicie ale nie kumam co zrobic potem z tym kremem i ananasami i ciastem tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze