3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ciasto ananasowe odwrócone


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

  • masło do wysmarowania formy do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 6 plastrów ananasa z puszki, plus 3 łyżki soku
  • 11 kandyzowanych czereśni
  • 100 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 100 g miękkiego masła
  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Nastaw piekarnik na 200 C. Wysmaruj formę do pieczenia masłem.

    2. Dno formy posyp dwoma łyżkami cukru, następnie ułóż krążki ananasa , tak jak jest to widoczne na zdjęciu.

    3. W środek każdego krążka umieść kandyzowaną czereśnię, wypełnij również nimi, przestrzenie po bokach.

    4. Do urządzenia miksującego wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wrzuć masło, cukier i jajka, całość zmiksuj na gładką masę 1 min 30 s./ obr. 3. Następnie dodaj 3 łyżki soku z ananasów i wymieszaj ponownie.

    5. Gotową masę wlej do formy do pieczenia.

    6. Ciasto piecz 30 minut. Następnie odwróć je delikatnie.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz