Składniki
12 porcja/porcje/porcji
- masło do wysmarowania formy do pieczenia
- 2 łyżki cukru
- 6 plastrów ananasa z puszki, plus 3 łyżki soku
- 11 kandyzowanych czereśni
- 100 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- 100 gmiękkiego masła
- 100 g cukru
- 2 jajka
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Nastaw piekarnik na 200 C. Wysmaruj formę do pieczenia masłem.
2. Dno formy posyp dwoma łyżkami cukru, następnie ułóż krążki ananasa , tak jak jest to widoczne na zdjęciu.
3. W środek każdego krążka umieść kandyzowaną czereśnię, wypełnij również nimi, przestrzenie po bokach.
4. Do urządzenia miksującego wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wrzuć masło, cukier i jajka, całość zmiksuj na gładką masę 1 min 30 s./ obr. 3. Następnie dodaj 3 łyżki soku z ananasów i wymieszaj ponownie.
5. Gotową masę wlej do formy do pieczenia.
6. Ciasto piecz 30 minut. Następnie odwróć je delikatnie.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedztortownica 24 cm
tortownica 24 cm
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/
tortownica 24 cm
tortownica 24 cm
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/
A na jaką średnicę blaszki
A na jaką średnicę blaszki jest ten przepis?
Ciasto pyszne. Polecam
Ciasto pyszne. Polecam bardzo fajnie komponuje sie podane z sorbetem ananasowym
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję