Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
- Ciasto:
- 150 g orzechów włoskich, wyłuskanych
- 200 g gorzkiej czekolady
- 250 g masła
- 160 g cukru
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 4 jajka
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Polewa:
- 300 g Czekolady mlecznej
- 250 g orzechów włoskich, połówek, wyłuskanych
-
6
38min
Czas całkowity 8minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Ciasto: Piekarnik rozgrzać do temperatury 180ºC. Do naczynia miksującego włożyć 150 g orzechów i czekoladę, rozdrobnić 5 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.
- Dodać masło, podgrzać 5 min/90ºC/obr. 2.
- Dodać pozostałe składniki, wymieszać30 s/obr. 3.
- Przelać do natłuszczonej formy do pieczenia (20x25 cm). Piec w piekarniku 30-40 min. Ciasto po przekrojeniu powinno być w środku wilgotne.
- Polewa:
- Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 8 s/obr. 7, następnie podgrzać 2 min 30 s/70ºC/obr. 2.
- Polać polewą schłodzone ciasto. Przed podaniem pokroić je na kawałki wielkości 4x4 cm, każdy kawałek udekorować połówką orzecha.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedzwyszło okropne suche gorzkie nie wiem co...
wyszło okropne suche gorzkie nie wiem co zrobiłam nie tak
This is very easy and delicious!! My family asked...
This is very easy and delicious!! My family asked me to redo them ASAP!! It's easy to take it out at lunch and have these ready when the kids get home slope io from school.
dziękuję za przepis, bardzo dobre dałam orzechy...
dziękuję za przepis, bardzo dobre dałam orzechy i migdały
Ciasto pyszne i mocno czekoladowe. Piekłam je 30...
Ciasto pyszne i mocno czekoladowe. Piekłam je 30 minut w 180 stopniach. Zmniejszyłam ilość cukru do150, a i tak jest słodkie. Polecam przepis
Nie ma nic lepszego.
Nie ma nic lepszego.
[quote] Jolixx napisał:...
[quote] Jolixx napisał:
Swietny przepis! Dziękuję! Ciasto zeszło migusiem. Mokre w środku, chrupiące z zewnątrz. Dałam migdały zamiast orzechów, bo akurat je miałam i 2 łyżeczki kakao. Polecam przepis i pozdrawiam.
Swietny przepis! Dziękuję! Ciasto zeszło...
Swietny przepis! Dziękuję! Ciasto zeszło migusiem. Mokre w środku, chrupiące z zewnątrz. Dałam migdały zamiast orzechów, bo akurat je miałam. Polecam przepis i pozdrawiam.
super .. cukru mniej 140 g, zamiast orzechów...
super .. cukru mniej 140 g, zamiast orzechów dodałam migdały , piekłam 170 st.C termoobieg 30min i super wilgtne w środku
Bardzo pyszne
Bardzo pyszne
Niezle ale spodziewalem sie czegos lepszego moze...
Niezle ale spodziewalem sie czegos lepszego, moze tez zbyt dlugo pieklem
Smaczne, ale chyba za długo piekłam.
Smaczne, ale chyba za długo piekłam.
Polecam!!!...
Polecam!!!
Bradzo dobre za radą użytkowników dałam mniej cukru i różne orzechy, oraz czekolada 80% kakao są naprawdę super!!!
Ciasto piekł mój mąż bo miał już...
Ciasto piekł mój mąż bo miał już dość moich dietetycznych wypieków bez cukru, więc wziął sprawę w swoje rece
Wyszlo mu pycha. Za moją namową zmniejszył ilość cukru do 120g a i tak jest bardzo słodkie. Szybkie i proste.
Ciasto smaczne, ale jak na
Ciasto smaczne, ale jak na brownie zbyt suche
Bardzo dobre ciasto.
Bardzo dobre ciasto. Dzieciaki nie pozoliły na wystygnięcie. Polecam
Robiłam w formie muffinek.
Robiłam w formie muffinek. Wyszły bardzo dobre
Cukru dałam 120 g (muskovado i trzcinowy) i były wystrarczająco słodkie. I wykonuje się je ekspresowo 
Ciasto bardzo dobre. Ja
Ciasto bardzo dobre. Ja dodałam różne orzechy (laskowe, migdały, włoskie i nerkowca), dałam mniej cukru ok 120 gram cukru trzcinowego a wypiek wyszedł i tak b.słodki.
W cieście zlalazla się czekolada gorzka i mleczna, a także mąka żytnia typ 720. Po wyciągnięciu z piecyka posypałam startą czekolada gorzka i mleczna, i tak się roztopila na ciepłym cieście.
Wyszło pysznie, na pewno nie raz wroce do tego przepisu.
Ciasto po prostu REWELACJA!
Ciasto po prostu REWELACJA! Moi chłopcy je uwielbiają
przepyszne i puszyste !
przepyszne i puszyste !
Mega balsam dla podniebienia!
Mega balsam dla podniebienia!
Boskie!!!
Boskie!!!
Te ciasto jest po prostu
Te ciasto jest po prostu niezawodne, smakuje wspaniale. Polewę robię z roztopionej czekolady karmelowej, pycha!
wygladają kusząco zrobie w
wygladają kusząco zrobie w weekend
planuje zrobić na weekend:)
planuje zrobić na weekend
mam nadzieję, że wytrzyma 1,5 godzinną podróż w aucie bez klimatyzacji
przekonały mnie wasze opinie 
Ciasto jest rewelacyjne. Im
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
to ciasto jest rewelacyjne
to ciasto jest rewelacyjne nawet bez polewy -pychota
Muszą być pyszne, wypróbuje
Muszą być pyszne, wypróbuje na niedzielę
Pysznie czekoladowe :p
Pysznie czekoladowe

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Dziękuję za przepis i
pycha ciacho -polecam
pycha ciacho
-polecam
Ja również upiekłam w formie
Ja również upiekłam w formie do muffin. Wyszły baaardzo czekoladowe i pyszne. Nie miałam orzechów i zastąpiłam je migdałami. Zdecydowanie ciacho dla wielbicieli gorzkiej czekolady. Piekłam w temp.: 180`C ale czasu dokładnie nie mierzyłam ... a szkoda.
Witam Piekarnik na ile
Witam
Piekarnik na ile stopni nastawiacie?
Pozdrawiam
Kasia
Kasia
bardzo fajny przepis szybki
bardzo fajny przepis szybki do pszygotowania
przepysznyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy bigsmile:jestem zadowolona
Pyszne ciasto, zrobiłam w
Pyszne ciasto, zrobiłam w formie do muffinek, wyszło rewelacyjnie!
uwielbiam ten sszybki
uwielbiam ten sszybki
przepis... pycha...