thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
8min
Czas całkowity
38min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 04/12/12

Składniki

  • Ciasto:
  • 150 g orzechów włoskich, wyłuskanych
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 250 g masła
  • 160 g cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 4 jajka
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Polewa:
  • 300 g Czekolady mlecznej
  • 250 g orzechów włoskich, połówek, wyłuskanych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Ciasto: Piekarnik rozgrzać do temperatury 180ºC. Do naczynia miksującego włożyć 150 g orzechów i czekoladę, rozdrobnić 5 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.
    2. Dodać masło, podgrzać 5 min/90ºC/obr. 2.
    3. Dodać pozostałe składniki, wymieszać30 s/obr. 3.
    4. Przelać do natłuszczonej formy do pieczenia (20x25 cm). Piec w piekarniku 30-40 min. Ciasto po przekrojeniu powinno być w środku wilgotne.
    5. Polewa:
    6. Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 8 s/obr. 7, następnie podgrzać 2 min 30 s/70ºC/obr. 2.
    7. Polać polewą schłodzone ciasto. Przed podaniem pokroić je na kawałki wielkości 4x4 cm, każdy kawałek udekorować połówką orzecha.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciastka czekoladowe-brownies

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: