3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasteczkowe szalenstwo trwa.... czekoladowe supelki z pomarancza


Wydrukuj:
4

Składniki

48 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto

  • 450 gramów mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 180 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 100 gramów cukru
  • 1 jajko kurze
  • 60 gramów czekolady gorzkiej do ciasta
  • 20 gramów kadryzowanej skòrki pomaranczowej (1 lyzka)
  • szczypta soli

Dekoracja

  • ok.200 gramów Czekolady gorzkiej
  • kandyzowana skórka pomarańczowa
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wlozyc 20g skòrek: 2sek / obr 6, odlozyc. Wlozyc czekolade- 60g: 6sek / obr 8, zostawic w naczyniu, dodac wszystkie pozostale skladniki na ciasto, wlacznie ze skòrka: 30sek / obr 5, nastepnie: 2min / Dough mode, wyjac. Wyrobic lekko rekoma. Podzielic ciasto na 48 czesci. Z kazdej czesci zrobic waleczek o dl. ok. 20cm; zlozyc na pòl, "zwinac w supelek". Ulozyc na blaszke, piec w nagrzanym piekarniku: 180° / 10-12min. az troszke stwardnieja. Wystudzic kompletnie. Czekolade przeznaczona na polewe, rozpuscic w wodnej kapieli, wystygle supelki maczac w czekoladzie, tylko z wierzchniej strony. Mozna przyozdobic grubo posiekana skòrka pomaranczowa.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasteczka dobre, aczkolwiek

    Zgłoszony przez ptakmarta na listopada 7, 2014 at 16:42.

    Ciasteczka dobre, aczkolwiek jak dla mnie mogłoby być więcej cukru - ale to już kwestia gustu tmrc_emoticons.) 

     

    Polecam tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasteczka nie wyrobiły mi

    Zgłoszony przez jajciucha na września 30, 2013 at 20:42.

    Ciasteczka nie wyrobiły mi się za dobrze i po upieczeniu są dość suche=kruche. Smak jednak bardzo nam odpowiada-nie miałam pomarańczy kandyzowanej więc dałam świeżą spażoną skórkę. Oblane czekoladą wyszły nieźle. Z pewniścią żadne się nie zmarnuje! Jakby tylko były bardziej wilgotne, byłyby świetne.

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aniu, dzieki za zwròcenie

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 4, 2012 at 15:42.

    Aniu, dzieki za zwròcenie uwagi tmrc_emoticons.)  Juz poprawilam. Wybilo sie samo, tzw. podpowiedz tmrc_emoticons.;)  Fakt, jak zobaczylam, tez zglupialam na chwile Big Smile  Teraz jest ok Big Smile  Mialo byc 60g di ciasta. Czekolada na polewe, jest podana osobno, ok. 200g. Dzieki tmrc_emoticons.;)  Teraz smialo mozesz robic ciastkatmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasteczka wyglądają

    Zgłoszony przez anka25 na października 3, 2012 at 23:44.

    ciasteczka wyglądają pysznie... chciałabym wypróbować ale zastanawia mnie jeden fragment przepisu:"60 gramów czekolady gorzkiej lub 200g gorzkiej i 100g mlecznej" - nie wiem ile mam dać ostatecznie tej czekolady ;o)

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze