thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 500 gramów mąki
  • 300 gramów ugotowanych ziemniakòw ( jak na kopytka)
  • 100 gramów cukru
  • 1 jajko kurze
  • 25 gramów drożdży świeżych
  • 150 gramów margaryny
  • 1 cytryna, skòrka
  • 60 gramów mleka
  • cukier do posypania oponek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ziemniaki zmielic: 10-12sek / obr 5, odlozyc. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc skòrke z cytryny i cukier: 10-15sek / obr 8, odlozyc. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc mleko i drozdze: 1min / 37° / obr 1. Dodac 100g cukru ( mozna i 150g ), jajko, margaryne, make i ziemniaki: 1,5min / Ciasto"Ciasto" . Zostawic do wyrosniecia, az podwoi objetosc. Podsypac troszke maka, wyrobic troche, rozwalkowac, wykrawac oponki, zostawic jeszcze troche do wyrosniecia. Smazyc w dobrze nagrzanym tluszczu. Odsaczyc, obtoczyc w cukrze. Najlepsze sa cieple.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciambelline di carnevale - oponki po wlosku

Wydrukuj:

Komentarze

  • lutego 12, 2014 at 21:06

    Mam pytanie odnośnie margaryny - ma być rozpusczona czy też miękka w temp . pokojowej ?

    Czy mogę margarynę zastapić masłem ?

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook


                          

  • stycznia 15, 2013 at 19:45

    Poszalej, kochanie, aby nie za duzo, bo tu dopiero skonczylo sie swiateczne zarcie i trzeba zgubic 1-2 :O :O  Po karnawale stop, mysle , dla wszystkich tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D  Latem trzeba jakos wygladac tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • stycznia 15, 2013 at 17:41
    5.0

    Super przepis bardzo lubię oponki tmrc_emoticons.D zrobię na karnawałowe szaleństwa tmrc_emoticons.D buźka kochana tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • stycznia 15, 2013 at 13:10

    Daj znac, jak smakowaly mamcia ( nie wiem, jak masz na imie tmrc_emoticons.(  ) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Sa bardzo mieciutkie, wiadomo, z dodatkiem ziemniakòw Big Smile Big Smile tmrc_emoticons.;)  Zycze Ci milego dnia Big Smile Big Smile Love Cooking 7

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • stycznia 15, 2013 at 09:38
    5.0

    Świetny pomysł na karnawał. Dziękuję za przepis  tmrc_emoticons.)  

Are you sure to delete this comment ?