Tu jesteś:
4
Składniki
40 kawałek/kawałki/kawałków
CIASTO
- 380 gramów mąki tortowej
- 4 żółtka
- 5 łyżek gęstej śmietany, 12%
- 1 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
- 1--2 łyżek spirytusu lub rumu
- szczypta soli
- 100 gramów cukru pudru
- 2 łyżki cukru pudru waniliowego
- 3/4 litra oleju
-
6
34min
Czas całkowity 24minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1.Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki oprócz oleju cukru pudru i cukry wamiliowego
2.Wyrabiać 4min/"Ciasto"
3. Wyjąć ciasto podzielić na dwie części
4.Ciasto wałkować partiami dosyć cienko starając się jak najmniej podsypywać mąką
5.Krajać radełkiem lub nożem na paski szerokości 3cm, długosci 15cm
6. Każdy pasek przeciąć po środku i przewinąć
7. Ciasto omieść z mąki pędzelkiem
8. W garnku rozgrzać olej.
9.Wkładac na rozgrzany tłuszcz w garnku i smażyć z 2 stron na jasnozłoty kolor przewracając szpikulcem
10.Wyjąć osączyć na ręczniku papirowym
11.Przełożyć na talerz
12.Opruszyć cukrem pudrem i wanilią
13. Układać w piramidkę na okrąłym szklanym półmisku
CIASTO
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zrobić próbę tempeatury tłuszczu wrzucając kawałek ciasta, jeśli zaraz podpłynie i szybko się zrumieni, można smażyć.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz(Brak tematu)
TEN PRZEPIS JEST PRZEKAZYWANY Z POKOLENIA NA...
TEN PRZEPIS JEST PRZEKAZYWANY Z POKOLENIA NA POKOLENIE W MOJEJ RODZINIE
(Brak tematu)
(Brak tematu)
POLECAM SĄ WYŚMIENITE
POLECAM SĄ WYŚMIENITE
Bardzo dziękuję
Bardzo dziękuję
świetne!
świetne!
(Brak tematu)