Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Bułki z rabarbarem
- 50 gramów drożdży świeżych
- 250 gramów mleka
- 80 gramów cukru
Ciasto
- 2 jajka
- 500 gramów mąki pszennej
- 100 gramów masła
- 1 szczypty soli
Dodatkowo
- 500 gramów rabarbaru
- 0,5 paczuszki cukru waniliowego
Kruszonka
- 60 gramów masła
- 50 gramów cukru
- 80 gramów mąki pszennej
-
6
45min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Składniki kruszonki "Blokada naczynia miksującego" 6sek., obr.5 , przełożyć do miseczki
Drożdże, cukier i mleko włożyć do naczynia, 2 min. 37stop., obr.4
Dodać pozostałe składniki ciasta, 3 min. "Ciasto"
Rabarbar oczyścić i pokroić w kostkę, zmieszać z cukrem waniliowym
Z wyrobionego ciasta uformować 12 kulek, które ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W każdej kulce zrobić wgłębienie zewnętrzną stroną szklanki. Boki posmarować rozkłóconym jajkiem a w zagłębieniu umieścić rabarbar z cukrem. Posypać kruszonką i odstawić do wyrośnięcia na 10 min. Piec 15 min.w piekarniku 180st.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzedytka_33:2 jajka do ciasta
edytka_33:2 jajka do ciasta
2 jajka dodać do ciasta? Czy jedno,a drugim...
2 jajka dodać do ciasta? Czy jedno,a drugim posmarować bułki?