3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki z rabarbarem


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Bułki z rabarbarem

  • 50 gramów drożdży świeżych
  • 250 gramów mleka
  • 80 gramów cukru

Ciasto

  • 2 jajka
  • 500 gramów mąki pszennej
  • 100 gramów masła
  • 1 szczypty soli

Dodatkowo

  • 500 gramów rabarbaru
  • 0,5 paczuszki cukru waniliowego

Kruszonka

  • 60 gramów masła
  • 50 gramów cukru
  • 80 gramów mąki pszennej
  • 6
    45min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Składniki kruszonki Closed lid 6sek., obr.5 , przełożyć do miseczki

    Drożdże, cukier i mleko włożyć do naczynia, 2 min. 37stop., obr.4
    Dodać pozostałe składniki ciasta, 3 min. Dough mode

    Rabarbar oczyścić i pokroić w kostkę, zmieszać z cukrem waniliowym

    Z wyrobionego ciasta uformować 12 kulek, które ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W każdej kulce zrobić wgłębienie zewnętrzną stroną szklanki. Boki posmarować rozkłóconym jajkiem a w zagłębieniu umieścić rabarbar z cukrem. Posypać kruszonką i odstawić do wyrośnięcia na 10 min. Piec 15 min.w piekarniku 180st.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz