Tu jesteś:
4
Składniki
15 porcja/porcje/porcji
- 40 g drożdzy
- 100 g cukru
- cukier waniliowy
- 2 zółtka
- 250 g mleka
- 500 g mak, i
- 70 g masła
- szczypta soli
- rodzynki
- marmolada, jabłko w kawałkach lub tabliczki czekolady do nadziewania
-
6
58min
Czas całkowity 33minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Drożdze,cukry , żółtka,mleko wymięszać 1.5min. tem.50C obr.5 Po czym dodac pozostałe składniki i rodzynki i wyrabiać 1.5min. "Ciasto" pozostawic do wyrośnięcia ok pół godz. Gdy wyrośnie formowac bułki nadziewać jabłkiem może być też marmolada lub czekolada. Piec w tem 200 C ok. 20-25 min.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzbułki są przepyszne! Dałam cukier cynamonowy...
bułki są przepyszne! Dałam cukier cynamonowy zamiast wanilinowego, i ciemny zamiast białego. Ideał