3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

bułeczki


Wydrukuj:
4

Składniki

15 porcja/porcje/porcji

  • 40 g drożdzy
  • 100 g cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 zółtka
  • 250 g mleka
  • 500 g mak, i
  • 70 g masła
  • szczypta soli
  • rodzynki
  • marmolada, jabłko w kawałkach lub tabliczki czekolady do nadziewania
  • 6
    58min
    Czas całkowity 33min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Drożdze,cukry , żółtka,mleko wymięszać 1.5min. tem.50C obr.5                                                                    Po czym dodac pozostałe składniki i rodzynki i wyrabiać 1.5min. Ciasto pozostawic do wyrośnięcia ok pół godz.  Gdy wyrośnie formowac bułki nadziewać jabłkiem może być też marmolada lub czekolada. Piec w tem 200 C ok. 20-25 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • bułki są przepyszne! Dałam cukier cynamonowy...

    Zgłoszony przez donia-jimmy na września 26, 2018 at 19:09.

    bułki są przepyszne! Dałam cukier cynamonowy zamiast wanilinowego, i ciemny zamiast białego. Ideał tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze