3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Buleczki z nadzieniem orzechowym


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 250 gramów mleka
  • 1 jajko kurze
  • 80 gramów cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 cukier waniliowy
  • 20 gramów drożdży świeżych
  • 500 gramów mąki
  • 80 gramów miekkiego masla lub margaryny

Nadzienie

  • 200 gramów orzechow wloskich
  • 100 gramów cukru brązowego
  • 100 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 2 łyżeczki miodu
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ciasto: do Closed lid wlozyc mleko, drozdze i 10g cukru: 2,5min / 37° / obr 2. Dodac jajko, cukier, margaryne, make, cukier waniliowy, sòl: 2,5min / Dough mode. Odstawic  do wyrosniecia. W tym czasie przygotowac farsz: do Closed lid wlozyc orzechy i cukier: 5sek / obr 8. Dodac margaryne i miòd: 8-10sek / obr 4. Ciasto podzielic na kawalki, kazdy rozwalkowac, smarowac nadzieniem, zwijac, nacinac, skladac. Zostawic na 15-20min do wyrosniecia, piec w goracym piekarniku: 200° / 10-12min. Cieple posmarowac rozpuszczona margaryna.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszne! Robiłam juz kilka

    Zgłoszony przez elluchna na stycznia 13, 2016 at 15:02.

    Pyszne! Robiłam juz kilka razy, raz z masą z przepisu, raz z dżemem wiśniowym własnej roboty(piękne, czerwone), raz z masą makową i dzisiaj zużyłam resztki masy kajmakowej. Ciasto jest wspaniałe i jest bazą do różnosmakowych nadzień tmrc_emoticons.) Polecam! W skali brak gwiazdek tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • te bułeczki są wysmienite, do

    Zgłoszony przez ilonaw na lutego 19, 2013 at 15:28.

    te bułeczki są wysmienite, do masy orzechowej dodałam jabłuszko tak jak radziła Elak, tmrc_emoticons.) następnym razem zrobie z masą serową serduszka  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super :bigsmile: :party:

    Zgłoszony przez veronicab71 na lutego 19, 2013 at 12:25.

    Super Big Smile Big Smile Party Party Party

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Vercia buleczki zrobione i

    Zgłoszony przez magi1 na lutego 18, 2013 at 21:13.

    Vercia buleczki zrobione i zjedzone, wyszly pyszne. Zrobilam z masa kajmakowa i mieszanka orzechow pysznosci tmrc_emoticons.D polecam i sa latwe w przygotowaniu wychodza piekne serca   tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.) Big Smile

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No, cudne Veroniczko. Dobrze,

    Zgłoszony przez gabi49 na lutego 17, 2013 at 21:18.

    Love No, cudne Veroniczko. Dobrze, że dodałaś w komentarzu opis wykonania (wykręcenia). Ja też nie mogłam się połapać. Brakuje zdjęcia  rulonika, który potem jest już przekrojony.. Ale o.k.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziewczyny, mam nadzieje, ze

    Zgłoszony przez veronicab71 na lutego 17, 2013 at 00:11.

    Dziewczyny, mam nadzieje, ze wypròbowalyscie, i ze smakowaly tmrc_emoticons.)  A nadzienie mozna zmienic, mysle, ze to nie problem Big Smile tmrc_emoticons.;) Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No szacun za pomysl!!!!!!  

    Zgłoszony przez pancio na lutego 13, 2013 at 23:51.

    No szacun za pomysl!!!!!!

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Piękne te bułeczki dodaje do

    Zgłoszony przez magi1 na lutego 13, 2013 at 20:10.

    Piękne te bułeczki tmrc_emoticons.D dodaje do wyprobowania tmrc_emoticons.D ciekawa jestem czy wyjdą tez takie z masą krówkową ??? pewnie tak tmrc_emoticons.D mozna pokombinować tmrc_emoticons.D a z twarozkiem ???? można próbować Big Smile dziekuję za przepis tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D już dzisiaj nie zrobię na walentynki, mężulek mnie jutro na obiadek zaprasza, ale w wekend się skuszę tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :D Nie ma sprawy Haniu  ;)

    Zgłoszony przez veronicab71 na lutego 13, 2013 at 11:51.

    tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D Nie ma sprawy Haniu  tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Ciasto dzielimy na kawalki, nieduze. Kazdy kawalek rozwalkujemy, jak na 1° zdjeciu. Nakladamy nadzienie. Zwijamy w ciasny rulonik, dluzsza strona, jak nalesniki. Rozcinamy ostrym nozem na srodku, spòjrz na nastepne zdjecie. Koncòwki zostaja nierozciete, bo inaczej wszystko sie rozwali. Koncòwke, te dalsza od Ciebie, podwijasz, zwyczajnie wkladasz pod spòd, spòjrz na zdjecie, zobaczysz, ze wyjdzie serce. Sama ladnie ulozysz, by wyszlo serducho  Big Smile Mam nadzieje, ze zrozumialas  Big Smile Big Smile LoveJesli jest jeszcze jakis problem, z checia wytlumacze  Big Smile Skladanie jest proste, jedynie 1° raz wydaje sie dosc skomplikowane, zobaczysz sama Haniu  Big Smile Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Verciu może coś więcej o

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lutego 13, 2013 at 04:36.

    Verciu może coś więcej o składaniu tmrc_emoticons.;) Bo nierozumna blondi musi mieć łopatologię stosowaną Big Smile Przepis wspaniały ,wygląd też .Potrzebna szczegółowa instrukcja wykonania tmrc_emoticons.p Cooking 7

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zgadza sie Elu, z jablkiem

    Zgłoszony przez veronicab71 na stycznia 10, 2013 at 22:40.

    Zgadza sie Elu, z jablkiem wilgotniejsze Big Smile  Ja do "torta z ròz " dodaje zawsze, pycha Big Smile tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychota! Robię takie bułeczki

    Zgłoszony przez ElaK na stycznia 10, 2013 at 07:50.

    Pychota! Robię takie bułeczki z różnymi nadzieniami bo moja młodzież zabiera je do szkoły  tmrc_emoticons.)  Ja do takiego nadzienia z orzechami dodaję jeszcze jedno jabłko obrane i posiekane, wtedy bułeczki są bardziej wilgotne  tmrc_emoticons.)

    [[wysiwyg_imageupload:299:]]

    te na zdjęciu są z masą serową  tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze