3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułeczki na wiosnę :-)


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

24 porcja/porcje/porcji

  • 500 g mąki pszennej
  • 190 g mleka
  • 60 g masła
  • 1 opakowanie drożdży instant - suchych
  • 80 g cukru
  • 2 jajka
  • 250 g ricotty lub miekkiego twarozku
  • 100 g płatków migdałowych
  • 100 g masy krówkowej - kajmaku
  • jajko do posmarowania
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wkładamy ser ricotta i masę krówkową i mieszamy czas 10 sek, obr.4. Masę przekładamy do miseczki i płuczemy naczynie.

    Do naczynia wkładamy masło i mleko i podgrzewamy czas 1 min/ 60 st / obr.2. Następnie dodajemy drożdże, cukier, jajka i mąkę i wyrabiamy ciasto czas 2 min/ Interwał. Wyrobione ciasto przekładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 1,5 godziny.

    Na stolnicę wysypaną mąką wykładamy najpierw połowę ciasta i wałkujemy na kształt owalnego prostokąta, nakładamy połowę farszu i posypujemy połową migdałów (garstkę migdałów odkładamy do posypania bułeczek) zwijamy w roladkę i dzielimy na 12 części. Każdą część wkładamy do silikonowych foremek muffinkowych, lekko wciskamy palcami boki ciasta, smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy płatkami migdałów. Zostawiamy jeszcze na pół godziny do wyrośnięcia. Piekarnik nastawiamy do temperatury 180 stopni i pieczemy bułeczki przez 25 minut. Tak samo postępujemy z drugą połową ciasta.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz