thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
17min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 18/12/11
zmieniono dnia: 18/12/11

Składniki

  • 250 g mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 3 łyżki cukru
  • 75 g masła
  • 140 g kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka octu
  • 1 jajko do smarowania bułeczek
  • 1 łyżeczka suchych drożdży

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie suche składniki wymieszać 5s pozycja 4, dodać mokre składniki mieszać 1,5 minuty Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Ciasto"Ciasto" .


    Uformować 12 małych bułeczek , posmarować rozmąconym jajkiem .Piec 15 min.w temp.190C ,


    Jeszcze ciepłe bułeczki posmarować konfiturą, dżemem lub masłem .

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułeczki angielskie

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 12, 2020 at 21:28
    5.0

    Bardzo szybkie do przygotowania, nawet przed pracą. Bardzo wszytskim smakowały, są mega delikatne i maślane oraz bardz puszyste. Polecam ten przepis

  • listopada 29, 2016 at 18:51

    pyszne, łatwe, poczułąm się jak w the UK. Mnie wyszły fajnie, może dlatego, ze nie spodziewaąłm się cudu jako nowicjusz. Wszystkim smakowało.

  • stycznia 6, 2012 at 18:56

    Bułeczki upiekłam, ale nie wyszły mi tak ładne jak na zdjęciu w przepisie.  Podwoiłam porcję i chyba to  było powodem, że niezbyt dopasowałam proporcje składników. Może jeszcze kiedyś spróbuję, ale dokładnie trzymając się przepisu.tmrc_emoticons.(

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • stycznia 3, 2012 at 12:05

    2x tyle drożdży świeżych co mokrych; jedna łyżeczka suchych to 4 g = 8 g świeżych tmrc_emoticons.)

  • grudnia 31, 2011 at 11:53

    Jak drożdże suszone zamienić na świeże? Ile trzeba ich dać?

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY