3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BISZKOPT


Wydrukuj:
4

Składniki

10 osoba/osoby

BISZKOPT

  • 6 jajek, (oddzielamy żółtka od białek)
  • 1 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 250 g mąka tortowa, (przesiana)
  • 250 g cukru
  • 6
    1h 25min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Zasadniczo wczesniej przygotowuję sobie skladniki, jajka wyjmuje z lodówki żeby nabrały temperatury pokojowej tak 1-1,5h wczesniej, rozdzielam dokładnie żółtka od białek, ważę mąkę (przesiewam ją do oddzielnego naczynia), to samo robie z cukrem. Rozgrzewam piekarnik do 170 stopni góra-dół i wykładam formę 28 cm papierem do pieczenia.
    Uwaga miska musi być czysta dobrze odtłuszczona i sucha
  2. DoBlokada naczynia miksującego wkładamy motylek dodajemy odzielone białka i ubijamy pianę 4 min. obrót 3,5 w trakcie powoli dodając wczesniej odważony cukier.
  3. Następnie do ubitej piany powoli dodajemy żółtka w trakcie mieszania 2 min. obrót 3
  4. Do Blokada naczynia miksującego w trakcie mieszania dodajemy odważoną i przesianą mąkę i proszek do pieczenia w trakcie wolnych obrotów 1,5-2 przez około 2 min.
  5. jak już maszyna wyrobi nam masę przelewamy ją do wczesniej przygotowanej formy i wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. biszkopt pieczemy przez około 25-30 min. Po zakończeniu peczenia wyjmujemy forme z biszkoptem i rzucamy forma o podłoge lub na blad kuchenny z wysokosci ok pół metra i z powrotem wstawiamy do piekarnika zostawiając do ostudzenia
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

ja nie natłuszczam boków tortownicy dlatego że biszkopt przyleja sie do nich i nie opada


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy