3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Biszkopt


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Biszkopt

  • 3-6 jajek, zależy od wysokości
  • 3-6 łyżek cukru, każde jajko to jedna łyżka
  • 4-8 łyżek mąki, każde jajko to 1-2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczki octu
  • 1 łyżek kakao, WARIANT

  • 1 łyżek kakao, WARIANT
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. - Białka z jajek ubić (każde białko to 1minuta) Blokada naczynia miksującego obroty 3,5 z cukrem.

    - Między czasie żółtka zasypać proszkiem do pieczenia i zalać octem.

    - Dodać napęczniałe białka i jeszcze zmiksować 30s/obroty 3,5

    - Dodać mąkę ( czym więcej mąki, tym sztywniejsze ciasto) zmiksować chwilę na wolnych obrotach Mieszanie ,wariant - kakao

    - Piec w tem. 180 stopni przez 15-20minut
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

można ostatnią łyżkę mąki zamienić na mąkę ziemniaczaną.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy