Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Biszkopt
- 3-6 jajek, zależy od wysokości
- 3-6 łyżek cukru, każde jajko to jedna łyżka
- 4-8 łyżek mąki, każde jajko to 1-2 łyżki mąki
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczki octu
- 1 łyżek kakao, WARIANT
- 1 łyżek kakao, WARIANT
-
6
1h 20min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
-
9
5
Przygotowanie
-
- Białka z jajek ubić (każde białko to 1minuta)
obroty 3,5 z cukrem.
- Między czasie żółtka zasypać proszkiem do pieczenia i zalać octem.
- Dodać napęczniałe białka i jeszcze zmiksować 30s/obroty 3,5
- Dodać mąkę ( czym więcej mąki, tym sztywniejsze ciasto) zmiksować chwilę na wolnych obrotach,wariant - kakao
- Piec w tem. 180 stopni przez 15-20minut
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
11
Porady
można ostatnią łyżkę mąki zamienić na mąkę ziemniaczaną.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz