3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Biała pychotka :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 250 g ciasteczek zbożowych lub herbatników
  • 70 g masła o temperaturze pokojowej
  • 500 g serka mascarpone
  • 50 g cukru
  • sok wyciśniety z połówki cytryny
  • 1 łyżka żelatyny
  • 500 g mleka
  • 100 g masła
  • 150 g cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 100 g rodzynek
  • 100 g płatków migdałowych
  • 170 g kaszy manny
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia włożyć połamane ciasteczka i zmiksować czas 15 sek, obr.4, dodać 70 g masła i wymieszać czas 15 sek,obr.3. Przygotować tortownicę i wysmarować ją masłem, wyłożyć spód ciasteczkami i przycisnąć palcami, włożyć do lodówki.

    Następnie do naczynia wlac mleko, 100 g masła, 150 g cukru, cukier waniliowy i zagotować czas 10 min/ 100 st / obr.3. Następnie przy włączonym urządzeniu czas 3 min/ 90 st / obr.3 wsypać kaszę mannę i gotować, po 2 minutach zwiększyć obroty do 4.  Na koniec wsypać rodzynki i wymieszać za pomocą kopystki czas 10 sek, obr.4. Gotową masę wyłożyć na spód ciasteczkowy i schłodzić godzinę w lodówce.

    W połowie szklanki gorącej, przegotowanej wody - 125 g - rozpuścić 1 łyżkę żelatyny i przestudzić.

    Następnie do czystego naczynia wkładamy serek mascarpone z 50 g cukru i zmiksować czas 15 sek, obr.3. Wciskamy sok z połowy cytryny i przestudzoną żelatynę i mieszamy czas 30 sek, obr.4. Masę przekładamy na warstwę z kaszy, posypujemy płatkami migdałowymi i schładzamy 2 godziny w lodówce.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto żadna rewalacja. Do spodu ciasteczkowego...

    Zgłoszony przez borek1 na września 7, 2019 at 22:04.

    Ciasto żadna rewalacja. Do spodu ciasteczkowego dodałem 30g więcej masła-było spójne i tłuste. Jednak masa z kaszy mannej jest twarda. Masa serowa ok. Ogólnie nie polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wczoraj robiłam,jest pyszne

    Zgłoszony przez Marzena_7777 na marca 30, 2017 at 14:50.

    Wczoraj robiłam,jest pyszneCooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Spód się rozsypuje, grysik

    Zgłoszony przez atobias na marca 27, 2016 at 22:03.

    Spód się rozsypuje, grysik wychodzi za twardy :'( 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Korzystam z większości Twoich

    Zgłoszony przez lirvans na stycznia 6, 2016 at 13:43.

    Korzystam z większości Twoich przepisów i tym razem także się nie zawiodłam. Wyszło super, polecamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiłam ciasto na święta i

    Zgłoszony przez Beti81 na grudnia 25, 2015 at 19:57.

    zrobiłam ciasto na święta i niestety spód podczas krojenia rozsypał się w drobny mak, te ciasteczka nie trzymają się kupy tmrc_emoticons.( masa grysikowa wyszła za twarda, a robiłam wszystko dokładnie jak w przepisie tmrc_emoticons.( 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mój mąż tak strasznie polubił

    Zgłoszony przez paula_london na maja 4, 2015 at 19:33.

    Mój mąż tak strasznie polubił to ciasto że robię je zazwyczaj 3 razy w miesiącu bo on by tylko je jadł a ja nie moge nawet nic innego wypróbować upiec tmrc_emoticons.;)

    ale tak ogólnie mówiąc to ciasto PYCHOTKA tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pyszne!!! Tylko spód

    Zgłoszony przez Marcia1010 na marca 8, 2015 at 16:32.

    Ciasto pyszne!!! Tylko spód mi sie cos nie skleił  tmrc_emoticons.~

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto, latwe i

    Zgłoszony przez ishanik na października 24, 2014 at 20:08.

    Bardzo dobre ciasto, latwe i szybkie tmrc_emoticons.) [[wysiwyg_imageupload:2240:]]Nie mialam migdalow wiec posypalam gorzka czekolada. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo sie ciesze ze ciasto

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 6, 2013 at 12:06.

    Bardzo sie ciesze ze ciasto smakowalo tmrc_emoticons.D faktycznie szybko znika tmrc_emoticons.D ja ostatnio zrobilam z mala modyfikacja a mianowicie pomiedzy biale warstwy dalam troszke dzemu porzeczkowego. Wyszlo tez pyszne z nutka kwasnego dzemiku tmrc_emoticons.D dziekuje za komentarz i pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magi, Twoja pychotka jest 

    Zgłoszony przez smoczek na czerwca 6, 2013 at 10:56.

    Magi, Twoja pychotka jest  pychotką.! tmrc_emoticons.) Zrobiłam synowi na urodziny ,był zachwycony. Zniknęło błyskawicznie. Dzięki  za pychotkę. Pozdrawiam serdecznie :O

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo się cieszę, że ciasto

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 8, 2013 at 21:53.

    Bardzo się cieszę, że ciasto smakowało tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D dziekuję za komentarz i pozdrawiam tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam zrobilam bez cukru

    Zgłoszony przez malagonia750 na kwietnia 8, 2013 at 21:42.

    Witam zrobilam bez cukru waniliowego...pychotka... tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj Smoczku oj pychotka

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 8, 2013 at 20:32.

    Witaj Smoczku tmrc_emoticons.D oj pychotka tmrc_emoticons.D robiłam ją teraz ponownie w wekend na urodzinki syna i poszła w jedną sekunde tmrc_emoticons.D polecam tmrc_emoticons.D ja muszę sobie też zrobic oddech od słodkości tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D pozdrawiam tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D i dziekuję za komentarz tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda rzeczywiście  na

    Zgłoszony przez smoczek na kwietnia 7, 2013 at 16:39.

    Wygląda rzeczywiście  na "niezłą pychotkę" tmrc_emoticons.;) Do wypróbowania, ale jak troszkę odetchnę od słodkości. tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj Malagonia przepraszam

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 7, 2013 at 12:52.

    Witaj Malagonia tmrc_emoticons.D przepraszam Cię bardzo, że dopiero teraz pisze, ale myslę, ze sobie poradziłaś, bo w sumie to cukier waniliowy można dać do masy z kaszy i do mascarpone, ale już sie poprawiam i naprawiam błędy. Cukier waniliowy dajemy do masy z kaszy mannej tmrc_emoticons.D napisz jak smakowało ciasto tmrc_emoticons.D pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz przepraszam za tak późną odpowiedź tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robie wlasnie te ciacho ale

    Zgłoszony przez malagonia750 na kwietnia 5, 2013 at 14:24.

    Robie wlasnie te ciacho ale niewiem do czego dosypac cukier waniliowy

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robie wlasnie te

    Zgłoszony przez malagonia750 na kwietnia 5, 2013 at 14:07.

    Robie wlasnie te Ciacho....ale niewiem do czego wsypac ten cukier waniliowy???? tmrc_emoticons.~

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam. Ciesze sie, ze ciacho

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 4, 2013 at 15:12.

    Witam. Ciesze sie, ze ciacho smakowalo tmrc_emoticons.D bardzo dziekuje za komentarz i pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto rewelacja po prostu

    Zgłoszony przez wanadek na kwietnia 4, 2013 at 08:12.

    Ciasto rewelacja po prostu niebo w gebie tmrc_emoticons.D brawo - polecam goraco tmrc_emoticons.D w ten wekend robie powtorke. Dziekuje za przepis i pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rude dziekuje za komentarz 

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 2, 2013 at 09:12.

    Rude dziekuje za komentarz  Big Smile ciacho polecam  Big Smile pozdrawiam Big Smile

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magi, już mi ślinka cieknie

    Zgłoszony przez Rude na kwietnia 1, 2013 at 21:45.

    Magi, już mi ślinka cieknie tmrc_emoticons.;)  idealne ciacho do popołudniowej kawy tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuje bardzo za komentarz 

    Zgłoszony przez magi1 na marca 29, 2013 at 21:38.

    Dziekuje bardzo za komentarz  tmrc_emoticons.D polecam bo warto  Big Smile pozdrawiam cieplutko  tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magi wyglada pysznie pewnie

    Zgłoszony przez frati na marca 29, 2013 at 21:27.

    Magi wyglada pysznie pewnie tez tak smakuje zrobie po swietach mmmmmmm pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Eluniu już odpowiadam. Przy

    Zgłoszony przez magi1 na marca 26, 2013 at 20:29.

    Eluniu już odpowiadam. Przy krojeniu zostało parę okruszków i jak jedliśmy łyżeczką to na talerzyku też zostały okruszki, ale tak ogólnie spód jest taki zwarty tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) ma podobną postać jak ciasto kruche tmrc_emoticons.) wypróbuj napewno będzie smakowało. Możesz oczywiście zrobić spód według Twojego przepisu, ja też następnym razem wypróbuje wtedy będę widziała ewentualną różnicę. Pozdrawiam cieplutko tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotkę wypróbuję, bo

    Zgłoszony przez ElaK na marca 26, 2013 at 07:55.

    Pychotkę wypróbuję, bo wygląda na szybką w zrobieniu  tmrc_emoticons.)  Mam pytanie, czy te ciasteczka wymieszane z masłem się nie kruszą? Robiłam kiedyś podobny spód ale do innego ciasta i nie byłam zadowolona  tmrc_emoticons.((  Potem ktoś mi podpowiedział, że to masło powinno być rozpuszczone przed wymieszaniem...   tmrc_emoticons.)  Ale w Twoim przepisie nakłada się na ten spód gorącą masę z mannej to może wtedy masło się rozpuszcza?   Żeby się dowiedzieć najlepiej wypróbuję  Big Smile  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Verciu jasne, że będzie

    Zgłoszony przez magi1 na marca 25, 2013 at 19:35.

    Verciu jasne, że będzie pyszne jestem tego pewna tmrc_emoticons.D ricotta jest pyszna do ciast tmrc_emoticons.D nastepnym razem zrobię właśnie  z nią tmrc_emoticons.D buźka kochana tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodany do wypròbowania

    Zgłoszony przez veronicab71 na marca 25, 2013 at 18:11.

    Dodany do wypròbowania Big Smile Big Smile  Pewnie zastapie mascarpone ricotta, jak zwykle.... od jakiegos czasu niezbyt trawie mascarpone, niestety.... Trudno. Mysle, ze bedzie ròwnie smaczne, co Ty na to, kochana ? Tak samo robie z tiramisù, i smakuje tmrc_emoticons.)  Bedzie dobrze, co ? Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuję Grażynko polecam

    Zgłoszony przez magi1 na marca 24, 2013 at 20:18.

    Dziekuję Grażynko tmrc_emoticons.D polecam tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magi ślinka leci patrząc na

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 24, 2013 at 20:08.

    tmrc_emoticons.) Magi ślinka leci patrząc na to ciacho tmrc_emoticons.D Big Smile  Wypróbuję Love  Pozdrawiam Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oj Aneczko hmmm zapraszam w

    Zgłoszony przez magi1 na marca 24, 2013 at 19:46.

    Oj Aneczko hmmm zapraszam w takim razie na kawałek i pyszną kawkę do tego tmrc_emoticons.D jeszcze został kawałek tmrc_emoticons.D ciacho jest pyszne tmrc_emoticons.D warto zrobić i częstować wszystkich dookoła tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D dziekuję za komentarz tmrc_emoticons.D pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aż ślinka cieknie na widok

    Zgłoszony przez anka25 na marca 24, 2013 at 19:40.

    Aż ślinka cieknie na widok takiego smakołyku... mniam... ;o) to jest numer jeden na mojej liscie do wypróbowania ;o) Big Smile

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj Haniu dziekuję bardzo

    Zgłoszony przez magi1 na marca 24, 2013 at 19:26.

    Witaj Haniu tmrc_emoticons.D dziekuję bardzo za komentarz tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajny przepis

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na marca 24, 2013 at 19:18.

    Fajny przepis

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuję Ilonko zachęcam do

    Zgłoszony przez magi1 na marca 24, 2013 at 19:14.

    Dziekuję Ilonko tmrc_emoticons.D zachęcam do głosowania na konkurs wiosenny i do zamieszczania przepisów tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D każdy może wygrać fajną nagrodę tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D ja startuję z tym ciastem i z jajkami tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sama nazwa wskazuje, że

    Zgłoszony przez ilonaw na marca 24, 2013 at 19:10.

    Sama nazwa wskazuje, że ciacho musi być pycha Big Smile  dodaje do ulubionych tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze