3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bezglutenowe ciasto z kaszy jaglanej


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

  • 1,75 szkalanki wody
  • 50 g rumu
  • 50 g rodzynek
  • 0,5 cytryny
  • 8 łyżek cukru
  • 0,5 niezbyt dużego selera
  • 1 marchewka
  • 130 g kaszy jaglanej
  • 250 g białego sera
  • 6 jajek
  • 2 jabłka
  • garść płatków owsianych
  • tłuszcz do wysmarowania formy
  • 6
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować tłuszczem.


    1. W naczyniu miksującym Zablokowany odmierzyć 130 g kaszy jaglanej. Przełożyć do garnka, zalać 1,75 szklaki wody, wsypać szczyptę soli i zagotować aż kasza wchłonie całą wodę. Odstawić do wystuszenia.


    2. Białka oddzielić od żółtek. Do naczynia miksującego Zablokowany włożyć białka, założyć motylek 2 min. obr 5, po upływie czasu dodać 2 łyżki cukru i dalej misować 2 min obr. 5. Ubitą na sztywno pianę przełożyć do miski.


    3. W naczyniu miksującym Zablokowany odmierzyć rodzynki i rum. Przełożyć do małej miseczki.


    4. Do naczynia miksującego włożyć obrane jabłka, marchewkę, seler, pół cytryny (bez pestek). 30 s. obr 10. Przełożyć do innego naczynia.


    5. Do naczynia miksującego Zablokowany założyć motylek, włożyć żółtka, 6 łyżek cukru i ubić 2 min obr 5.


    Po uzyskania jednolitej masy, włożyć rozdrobione owoce i warzywa, rodzynki i wystudzoną kaszę jaglaną. Wszystko wymieszać 2 min Wsteczne Interwał.


    Całość przełożyć do dużej miski, dodać ubitą z białek pianę. Wszystko przelać do tortownicy, obsypać płatkami owsianymi.


    Piec 40-45 min w tem. 170 C


     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • żeby faktycznie było

    Zgłoszony przez luizabla na listopada 24, 2014 at 19:17.

    żeby faktycznie było bezglutenowe, to koniecznie trzeba użyć płatków owsianych bezglutenowych, bo normalnie owies zawiera gluten

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszło pycha, wilgotne i

    Zgłoszony przez gosia-db7 na maja 23, 2014 at 09:38.

    Wyszło pycha, wilgotne i puszyste, smakuje jak sernik i już mam zamówienie na następną blaszkę tmrc_emoticons.-)

    Ja dodałam jeszcze na końcu orzechów włoskich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie mogę zedytować przepisu,

    Zgłoszony przez annusiaa na maja 16, 2014 at 08:16.

    Nie mogę zedytować przepisu, jak zapisuje to po odświeżeniu strony znika. Widocznie błąd edyctora.

    Dzieki za komentarz.

    Ja dodałam biały ser do ubitych żółtek 2min obr 5, ale myślę ze jak dodasz na końcu to również wyjdzie. Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zapomniałas chyba o

    Zgłoszony przez gosia-db7 na maja 15, 2014 at 11:44.

    Zapomniałas chyba o twarogu???? Całe ciasto gotowe więc dodam go na końcu i zobaczę co wyjdzie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze