Składniki
8 osoba/osoby
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 2 torebki budyniu śmietankowego
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 jaja kurze
- 125 g masła
- 1 szklanka cukru pudru
- 1/2 szklanki śmietany
- 1/2 MT maku
-
6
1h 35min
Czas całkowity 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
* do naczynia miksującego wkładamy motylek
* ucieramy na puch masło/margarynę i cukier puder - czas 10 s/ obr 4-5
*dodajemy żółtka - czas ok 5 s/obr 4-5
*dodajemy śmietanę - czas ok 4 s/obr 4-5
*dodajemy mąki, budynie, mak i proszek - czas 3 min / obr 3-4
*dodajemy pianę ubitą z białek - czas 20 s / obr 1-2
* przekładamy do keksówki - jeśli nie mamy silikonowej pamiętajmy o wytłuszczeniu formy i wysypaniu np kaszą manną
* pieczemy ok 45 min w temp 160 st
* chłodzimy przez ok 10 min i dekorujemy cukrem pudrem
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
mak można pominąć
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRobiłam kilka razy, bardzo
Robiłam kilka razy, bardzo szybkie wykonanie, smaczny podwieczorek dla całej rodziny polecam . Przepis super