3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

babka piaskowa śmietankowa


Wydrukuj:
4

Składniki

8 osoba/osoby

  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 torebki budyniu śmietankowego
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jaja kurze
  • 125 g masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1/2 MT maku
5

Przygotowanie

  1. * do naczynia miksującego wkładamy motylek 

    * ucieramy na puch masło/margarynę i cukier puder - czas 10 s/ obr 4-5

    *dodajemy żółtka - czas ok 5 s/obr 4-5 

    *dodajemy śmietanę - czas ok 4 s/obr 4-5

    *dodajemy mąki, budynie, mak i proszek - czas 3 min / obr 3-4

    *dodajemy pianę ubitą z białek - czas 20 s / obr 1-2

    * przekładamy do keksówki - jeśli nie mamy silikonowej pamiętajmy o wytłuszczeniu formy i wysypaniu np kaszą manną 

    * pieczemy ok 45 min w temp 160 st

    * chłodzimy przez ok 10 min i dekorujemy cukrem pudrem 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

mak można pominąć


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Robiłam kilka razy, bardzo

    Zgłoszony przez monika28 na kwietnia 27, 2016 at 13:49.

    Robiłam kilka razy, bardzo szybkie wykonanie, smaczny podwieczorek dla całej rodziny polecam . Przepis super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze