Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Masa kakaowa
- 0,25 litra mleka, szklanka
- 2 płaskie łyżki ciemnego kakao
Ciasto
- 2 płaskich łyżeczek proszku do pieczenia
- 1 płaskie łyżki bułki tartej
- 250 gramów mąki
- 250 gramów cukru
- 2 jaja
-
6
55min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
Na początku w oddzielnym garnku gotujemy kakao z mlekiem i studzimy.
Jaja utrzeć z cukrem TM na gładką masę 1 min/obr.4
Połączyć z przestudzonym kakao, wymieszać 30s/obr.4
Dodać pozostałe składniki: mąkę, bułkę tartą, proszek do pieczenia.
Wszystko dokładnie jeszcze raz wymieszać 1 min/obr.4
Ciasto przekładamy do formy babkowej, ja akurat miałam forme w kształcie róży. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C.
Pieczemy około 40 minut.Sprawdzamy patyczkiem czy jest suchy.
Przygotowanie ciasta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Na koniec posypujemy cukrem pudrem lub polać czekoladą.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz