3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babka kakaowa BEZ MASŁA puszysta


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Masa kakaowa

  • 0,25 litra mleka, szklanka
  • 2 płaskie łyżki ciemnego kakao

Ciasto

  • 2 płaskich łyżeczek proszku do pieczenia
  • 1 płaskie łyżki bułki tartej
  • 250 gramów mąki
  • 250 gramów cukru
  • 2 jaja
  • 6
    55min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Przygotowanie ciasta
  1. Na początku w oddzielnym garnku gotujemy kakao z mlekiem i studzimy.

     

  2. Jaja utrzeć z cukrem TM na gładką masę 1 min/obr.4

  3. Połączyć z przestudzonym kakao, wymieszać 30s/obr.4

  4. Dodać pozostałe składniki: mąkę, bułkę tartą, proszek do pieczenia.

  5. Wszystko dokładnie jeszcze raz wymieszać 1 min/obr.4

  6. Ciasto przekładamy do formy babkowej, ja akurat miałam forme w kształcie róży. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C.

  7. Pieczemy około 40 minut.Sprawdzamy patyczkiem czy jest suchy.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Na koniec posypujemy cukrem pudrem lub polać czekoladą.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy