3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babka kakaowa BEZ MASŁA puszysta


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Masa kakaowa

  • 0,25 litra mleka, szklanka
  • 2 płaskie łyżki ciemnego kakao

Ciasto

  • 2 płaskich łyżeczek proszku do pieczenia
  • 1 płaskie łyżki bułki tartej
  • 250 gramów mąki
  • 250 gramów cukru
  • 2 jaja
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Przygotowanie ciasta
  1. Na początku w oddzielnym garnku gotujemy kakao z mlekiem i studzimy.

     

  2. Jaja utrzeć z cukrem TM na gładką masę 1 min/obr.4

  3. Połączyć z przestudzonym kakao, wymieszać 30s/obr.4

  4. Dodać pozostałe składniki: mąkę, bułkę tartą, proszek do pieczenia.

  5. Wszystko dokładnie jeszcze raz wymieszać 1 min/obr.4

  6. Ciasto przekładamy do formy babkowej, ja akurat miałam forme w kształcie róży. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C.

  7. Pieczemy około 40 minut.Sprawdzamy patyczkiem czy jest suchy.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Na koniec posypujemy cukrem pudrem lub polać czekoladą.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy