3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babka cytrynowa


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 350 g mąki
  • 350 g cukru
  • 6 jajek
  • Sok z dwóch średnich cytryn
  • 350 g margaryny
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. Babka cytrynowa
  3. Za pomocą motylka ubić jajka, cukier i margarynę 2 min/obr. 4

    Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny. 

    Następnie dodać mąkę z sodą i mieszać kolejne 2 min/obr. 4

    Pod koniec mieszania dodać skórkę z cytryny.

    Całość przelać do blachy ok 30x40 cm.

    Piec około 40 min w 180 stopniach. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zamiast sody można użyć 3 łyżeczek proszku do pieczenia.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy