Tu jesteś:
4
Składniki
18 porcja/porcje/porcji
Babka Babci Teresy
- 200 gramów masła, miękkiego
- 500 gramów mąki krupczatki
- 4 jajka
- 1 opakowania cukru waniliowego
- 235 gramów cukru
- 180 gramów mleka
- 2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
-
6
1h 20min
Czas całkowity 1h 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Nagrzać piekarnik do 180 stopni
Wszystkie skadniki umieścić w naczyniu miksującym i wymieszać 45 sek/obr.5 przy użyciu kopystki
Foremkę na babkę natłuścić margaryną i posypać bułką tartą
Wylać do foremki ciasto i piec 50-60 min w 180 stopniach
Po wyciagnięciu z piekarnika odczekać 15 min i można wyciągać babkę z foremki, posypać cukrem pudrem
Smacznego
Sposób wykonania
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Masło, mleko i jaja powinny mieć jednakowa temperaturę a więc należy wcześniej wyjąć z lodówki
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz