3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babka Babci Teresy


Wydrukuj:
4

Składniki

18 porcja/porcje/porcji

Babka Babci Teresy

  • 200 gramów masła, miękkiego
  • 500 gramów mąki krupczatki
  • 4 jajka
  • 1 opakowania cukru waniliowego
  • 235 gramów cukru
  • 180 gramów mleka
  • 2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Sposób wykonania
  1. Nagrzać piekarnik do 180 stopni
    Wszystkie skadniki umieścić w naczyniu miksującym i wymieszać 45 sek/obr.5 przy użyciu kopystki
    Foremkę na babkę natłuścić margaryną i posypać bułką tartą
    Wylać do foremki ciasto i piec 50-60 min w 180 stopniach
    Po wyciagnięciu z piekarnika odczekać 15 min i można wyciągać babkę z foremki, posypać cukrem pudrem
    Smacznego
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Masło, mleko i jaja powinny mieć jednakowa temperaturę a więc należy wcześniej wyjąć z lodówki


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy