3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babeczki


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • Ciasto:
  • 340 g mąki pszennej
  • 200 g masła
  • 100 g cukru
  • 3 żółtka
  • Masa kokosowa
  • I MT mleka
  • 1 MT cukru pudru
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 1 cukier Waniliowy
  • 1 budyń czekoladowy (wg opisu
  • na opakowaniu na % / mleka)
  • 250 g masła lub margaryny
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.   Cukier  zemleć na puder - czas 20 s, obr. poz. 10. 
    Masło, mąkę, cukier puder ucierać - czas 10 s, obr. poz. 8.
    Dodać żółtka i wyrobić - czas 2 min, obr. poz. Interwał.
    Ciasto przełożyć do innego naczynia, uformować kulę i odstawić do lo­
    dówki na 30 min.
    Po 30 min ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką kółka i wylepiać nimi
    posmarowane tłuszczem foremki.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec - czas 20 min, temp. 180 °C.

    Masa.

    Założyć motylek, ugotować budyń czekoladowy w !/2 1 mleka
    - czas 5 min, temp. 100 °C, obr. poz. 2, przełożyć do innego naczynia
    i ostudzić.
    Założyć motylek, dodać mleko, cukier puder, cukier waniliowy, wiórki ko­
    kosowe, gotować - czas 4 min, temp. 100 °C, obr. poz. 1,5. Przełożyć
    do innego naczynia i ostydzić.
    Masło utrzeć przy pomocy motylka - czas 2 min, obr. poz. 3.
    Przez otwór w pokrywie dodać zimna masę kokosową, a następnie budyń
    i utrzeć - czas 30 s, obr. poz. 2.
    Ostudzone babeczki napełnić kremem, udekorować owocami, posypać
    zmieloną czekoladą; można również napełnić bitą śmietaną.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy