 
                                            
                                    - TM 31
Składniki
- Ciasto:
- 340 g mąki pszennej
- 200 g masła
- 100 g cukru
- 3 żółtka
- Masa kokosowa
- I MT mleka
- 1 MT cukru pudru
- 100 g wiórków kokosowych
- 1 cukier Waniliowy
- 1 budyń czekoladowy (wg opisu
- na opakowaniu na % / mleka)
- 250 gmasła lub margaryny
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Cukier zemleć na puder - czas 20 s, obr. poz. 10. 
 Masło, mąkę, cukier puder ucierać - czas 10 s, obr. poz. 8.
 Dodać żółtka i wyrobić - czas 2 min, obr. poz. Interwał.
 Ciasto przełożyć do innego naczynia, uformować kulę i odstawić do lo
 dówki na 30 min.
 Po 30 min ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką kółka i wylepiać nimi
 posmarowane tłuszczem foremki.
 Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec - czas 20 min, temp. 180 °C.- Masa. - Założyć motylek, ugotować budyń czekoladowy w !/2 1 mleka 
 - czas 5 min, temp. 100 °C, obr. poz. 2, przełożyć do innego naczynia
 i ostudzić.
 Założyć motylek, dodać mleko, cukier puder, cukier waniliowy, wiórki ko
 kosowe, gotować - czas 4 min, temp. 100 °C, obr. poz. 1,5. Przełożyć
 do innego naczynia i ostydzić.
 Masło utrzeć przy pomocy motylka - czas 2 min, obr. poz. 3.
 Przez otwór w pokrywie dodać zimna masę kokosową, a następnie budyń
 i utrzeć - czas 30 s, obr. poz. 2.
 Ostudzone babeczki napełnić kremem, udekorować owocami, posypać
 zmieloną czekoladą; można również napełnić bitą śmietaną.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze