Tu jesteś:
4
Składniki
14 porcja/porcje/porcji
Krem
- 90 g Czekolady gorzkiej
- 150 g Miękkiego masła
- 100 g śmietany kremówki
- 255 g cukru pudru
- 1 łyżeczki esencji waniliowej
- 100 g Rozgniecionych ciasteczek kuluk czekoladowych
Ciasto
- 2 jajka
- 125 g Miękkiego masła
- 240 g cukru
- 125 g maślanki
- 340 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczek esencji waniliowej
- 1 torebek Buudyniu waniliowego
- 2 łyżki kakao
-
6
1h 0min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Ciasto:
1. Nagrzać piekarnik do 160 stopni. Włożyć papilotki do foremek.
2. Wbić jajka, dodać masło i cukier, wymieszać 1min/obr 4
3. Dodać maślankę, mąkę, proszek do pieczenia, esencję waniliową, budyń i kakao, wymieszać 30s/obr 3. Ciasto powinno być gładkie i puszyste.
4. Napełnić papilotki ciastem. Piec przez 20 min, aż babeczki wyrosną. Upieczone zostawić na kilka minut w foremkach, a następnie wyłożyć na tackę i poczekać aż ostygną.
Krem:
1. Pokrojoną drobno czekoladę włożyć razem z połową masła i na obr 2/temp 50stopni rozpuścić. Następnie dolać śmietanę i wymieszać 15s/obr1 lub 2. Przełożyć do inego naczynia, umyć TM.
2. Włożyć pozostałe masło, cukier puder i esencję waniliową, utrzeć ok. 2min/obr 4. Co jakiś czas ściągnąć masę z brzegów naczyna.
3. Dodać rozpuszczoną czekoladę, wymieszać 2min/obr 2, co jakiś czas ściągając masę z brzegów naczynia.
4. Na wystudzonych muffinkach położyć łyżką masęi udekorować rozgniecionymi kulkami czekoladowymi.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Upieczonych muffinek nie przechowywać w lodówce.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPysznie wyglądają i pewnie
Pysznie wyglądają i pewnie tak też smakują trzeba wypróbować