Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Krem
- 100 g śmietany kremówki
- 20 g Miękkiego masła
- 100 g połamanej białej czekolady
- 1 łyżeczki cukru pudru
Ciasto
- 1 łyżek kakao
- 100 g połamanej gorzkiej czekolady
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g mąki
- 100 g mleka
- 200 g cukru
- 125 g Miękkiego masła
- 2 jajka
-
6
50min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. Wsadzić białą czekoladę i masło, podgrzewać temp. 50, obr 2 dopóki się nie roztopią.
2. Dodać śmietanę i wymieszać, 10s/obr1.
3. Przelać do innego naczynia, odstawić na 10min.
4. Po 10min rozłożyć krem na zimnych babeczkach. Dla dekoracji można posypć utartą czekoladą.
1. Nagrzać piekarnik do 160 stopni. Włożyć papilotki do foremek.
2. Gorzką czekoladę zmiksować 8s/obr 6, odłożyć do innego naczynia.
3. Wbić jajka, dodać masło i cukier, ucierać 1min/obr 4.
4. Dodać mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać 20s/obr 4.
5. Dodać czekoladę i kakao, wymieszać 5s/obr 3.
6. Papilotki napełnić ciastem, piec 20min, aż babeczki wyrosną i stężeją. Upieczone przez chwilę pozostawić w foremkach, a następnie przełożyć na tackę.
Krem
Ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Krem wygląda bardziej jak polewa niż jak krem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzFaktycznie szybko i pysznie,u
Faktycznie szybko i pysznie,u mnie polewa jedynie za rzadka,nie zastygła nawet po kilku godzinach
ale same muffiny bardzo smaczne 
szybkie i pyszne jak ja
szybkie i pyszne
jak ja lubię muffinki