3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

AMBASADOR


Wydrukuj:
4

Składniki

POLEWA

  • 1 galaretka WIŚNIOWA
  • 2 białka kurze
  • 1 łyżka cukru

UPIEC BISZKOPT WEDŁUG ULUBIONEGO PRZEPISU

KREM

  • 60 g mąki ziemniaczanej
  • 200 g masła
  • 500 g mleka
  • 1/2 CZEKOLADY MLECZNEJ
  • 1/2 czekolady deserowej
  • 120 g orzechów laskowych, włoskich , migdałów (łącznie)
  • 1 łyżka rodzynek
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 160 g cukru
  • 4 żółtka kurze
  • 6
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    POLEWA
  1. 1.  GALARETKĘ ROZPUŚCIC W SZKLANCE GORĄCEJ WODY, OSTUDZIĆ

    2. BIAŁKA UBIĆ Z ŁYZKĄ CUKRU 3MIN/OBR4,

    USTAWIĆ OBR 3 I PRZEZ OTWÓR WLEWAĆ GĘSTNIEJĄCĄ GALARETKĘ, WSTAWIĆ NA CHWILĘ DO LODÓWKI ŻEBY LEKKO STĘŻAŁA

    POLEWĄ POLAĆ CIASTO

  2. KREM
  3. 1.DO Closed lid WRZUCIĆ ORZECHY I MIGDAŁY, POSIEKAC 4S/OBR5, PRZEŁOZYĆ DO INNEGO NACZYNIA 

    2. DO Closed lid DAĆ OBIE CZEKOLADY 3S/OBR6, WSYPAĆ DO NACZYNIA Z ORZECHAMI

    3. . ZAŁOŻYĆ MOTYLEK, Closed lid  DAĆ ZÓŁTKA, CUKIER, MĄKĘ UCIERAĆ 4 MIN/OBR 4., PRZEŁOŻYC DO INNEGO NACZYNIA

    4. DO Closed lid WLAĆ MLEKO, GOTOWAĆ 8 MIN 100/OBR 2. gdy temperatura osiągnie 100 stopni, wlewać przez otwór żółtka z mąką, przestudzić

    5. do masy dodać rozmiękczone masło i żelatynę rozpuszczoną w małej ilości gorącego mleka, wymieszać 15 s/obr3, odstawić w chłodne miejsce,

    6. połowę masy odłożyć, do pozostałej wsypać posiekane orzechy, migdały i czekoladę, dodać rodzynki, wymieszać 15s/obrCounter-clockwise operation 3, posmarować jedną warstwę biszkoptu

    7. odłożoną masę włożyc ponownie do  Closed lid, dodać kakao i wymieszać 15s/obr3, posmarować drugą warstwę biszkoptu

    całość polać polewą.

     

     

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Tak, polewama konsystencję

    Zgłoszony przez alicj@ na lutego 20, 2016 at 15:00.

    Tak, polewama konsystencję pianki, więc jak najbardziej dobrze Ci wyszła. Bez kakao ma owocowy posmak. Smacznego tmrc_emoticons.)

    Alicj@

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy ta polewa to taka pianka?

    Zgłoszony przez Kawiarenka na lutego 19, 2016 at 21:52.

    Czy ta polewa to taka pianka? Bo tak mi właśnie wyszła. Nie ma w składnikach kakao, dodałam 2 łyżeczki i jest chyba ok. To Twoje takie ładne na zdjęciu, moje troche odbiega ale w smaku bardzo dobre i nie takie słodkie co mnie cieszy. Po schlodzeniu będzie pewnie lepsze.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypròbuje z mila checia w

    Zgłoszony przez veronicab71 na czerwca 29, 2013 at 12:26.

    Wypròbuje z mila checia w najblizszym czasie Big Smile Big Smile  Pozdrawiam Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super Grażynko, ciasto w sam

    Zgłoszony przez alicj@ na czerwca 27, 2013 at 22:55.

    Super Grażynko, ciasto w sam raz na weekend do kawusi tmrc_emoticons.))

    Alicj@

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pysznie wygląda

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na czerwca 27, 2013 at 19:48.

    tmrc_emoticons.) Ciasto pysznie wygląda Big Smile Dodałam do wypróbowania tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja szczegolnie ta

    Zgłoszony przez HonKoLL na czerwca 27, 2013 at 09:16.

    Rewelacja tmrc_emoticons.-)

    szczegolnie ta brązowa warstwa tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję, teraz mogę dodać do

    Zgłoszony przez gabi49 na czerwca 25, 2013 at 21:00.

    Dziękuję, teraz mogę dodać do kolekcji i wypróbowania. Big Smile Cooking 7

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • juz poprawiłam , pozdrawiam

    Zgłoszony przez alicj@ na czerwca 25, 2013 at 15:25.

    juz poprawiłam tmrc_emoticons.), pozdrawiam

    Alicj@

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wiem, właśnie kombinuję jak

    Zgłoszony przez alicj@ na czerwca 25, 2013 at 14:58.

    Wiem, właśnie kombinuję jak edytować przepis i to dopisać tmrc_emoticons.)))) . Pisałam wszystkie składniki, ale nie wszystkie weszły tmrc_emoticons.((((. W każdym razie dziękuję za uwagę i gratuluję spostrzegawczości tmrc_emoticons.)))), pozdrawiam

    Alicj@

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oj, Kochana. Przepis

    Zgłoszony przez gabi49 na czerwca 25, 2013 at 14:47.

    Oj, Kochana. Przepis niewatpliwie smaczny, ale niedokładnie wymieniłaś składniki.. W składnikach brakuje orzechów, migdałów, czekolady, żelatyny, rodzynek kakao. Przeanalizuj i popraw koniecznie. tmrc_emoticons.;) Lista zakupów będzie niekompletna. tmrc_emoticons.;)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mmm ciasto pyszne, kremy

    Zgłoszony przez ph na czerwca 25, 2013 at 14:24.

    mmm ciasto pyszne, kremy fantastyczne w połączeniu z tą pianką z galaretki tmrc_emoticons.) bardzo efektownie wygląda i również tak smakuje  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze