
Składniki
POLEWA
- 1 galaretka WIŚNIOWA
- 2 białka kurze
- 1 łyżka cukru
UPIEC BISZKOPT WEDŁUG ULUBIONEGO PRZEPISU
KREM
- 60 g mąki ziemniaczanej
- 200 g masła
- 500 g mleka
- 1/2 CZEKOLADY MLECZNEJ
- 1/2 czekolady deserowej
- 120 g orzechów laskowych, włoskich , migdałów (łącznie)
- 1 łyżka rodzynek
- 4 łyżeczki żelatyny
- 160 g cukru
- 4 żółtka kurze
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. GALARETKĘ ROZPUŚCIC W SZKLANCE GORĄCEJ WODY, OSTUDZIĆ
2. BIAŁKA UBIĆ Z ŁYZKĄ CUKRU 3MIN/OBR4,
USTAWIĆ OBR 3 I PRZEZ OTWÓR WLEWAĆ GĘSTNIEJĄCĄ GALARETKĘ, WSTAWIĆ NA CHWILĘ DO LODÓWKI ŻEBY LEKKO STĘŻAŁA
POLEWĄ POLAĆ CIASTO
1.DO
"Blokada naczynia miksującego" WRZUCIĆ ORZECHY I MIGDAŁY, POSIEKAC 4S/OBR5, PRZEŁOZYĆ DO INNEGO NACZYNIA
2. DO
"Blokada naczynia miksującego" DAĆ OBIE CZEKOLADY 3S/OBR6, WSYPAĆ DO NACZYNIA Z ORZECHAMI
3. . ZAŁOŻYĆ MOTYLEK,
"Blokada naczynia miksującego" DAĆ ZÓŁTKA, CUKIER, MĄKĘ UCIERAĆ 4 MIN/OBR 4., PRZEŁOŻYC DO INNEGO NACZYNIA
4. DO
"Blokada naczynia miksującego" WLAĆ MLEKO, GOTOWAĆ 8 MIN 100/OBR 2. gdy temperatura osiągnie 100 stopni, wlewać przez otwór żółtka z mąką, przestudzić
5. do masy dodać rozmiękczone masło i żelatynę rozpuszczoną w małej ilości gorącego mleka, wymieszać 15 s/obr3, odstawić w chłodne miejsce,
6. połowę masy odłożyć, do pozostałej wsypać posiekane orzechy, migdały i czekoladę, dodać rodzynki, wymieszać 15s/obr
"Obroty wsteczne" 3, posmarować jedną warstwę biszkoptu
7. odłożoną masę włożyc ponownie do
"Blokada naczynia miksującego" , dodać kakao i wymieszać 15s/obr3, posmarować drugą warstwę biszkoptu
całość polać polewą.
POLEWA
KREM
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Tak, polewama konsystencję pianki, więc jak najbardziej dobrze Ci wyszła. Bez kakao ma owocowy posmak. Smacznego
Czy ta polewa to taka pianka? Bo tak mi właśnie wyszła. Nie ma w składnikach kakao, dodałam 2 łyżeczki i jest chyba ok. To Twoje takie ładne na zdjęciu, moje troche odbiega ale w smaku bardzo dobre i nie takie słodkie co mnie cieszy. Po schlodzeniu będzie pewnie lepsze.
Wypròbuje z mila checia w najblizszym czasie
Pozdrawiam

Super Grażynko, ciasto w sam raz na weekend do kawusi
)
Rewelacja
szczegolnie ta brązowa warstwa
Dziękuję, teraz mogę dodać do kolekcji i wypróbowania.

juz poprawiłam
, pozdrawiam
Wiem, właśnie kombinuję jak edytować przepis i to dopisać
))) . Pisałam wszystkie składniki, ale nie wszystkie weszły
((. W każdym razie dziękuję za uwagę i gratuluję spostrzegawczości
))), pozdrawiam
Oj, Kochana. Przepis niewatpliwie smaczny, ale niedokładnie wymieniłaś składniki.. W składnikach brakuje orzechów, migdałów, czekolady, żelatyny, rodzynek kakao. Przeanalizuj i popraw koniecznie.
Lista zakupów będzie niekompletna. 